Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση της γείτονος χώρας.

Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, λέει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ .

H ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την εμπλοκή που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας και την προσπάθεια της κυβέρνησης Ζάεφ να ρίξει τις ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης που γι’ αυτήν διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Στην πραγματικότητα η διαμάχη με τον Ν. Ντιμιτρόφ είναι υπαρκτή, όπως και η αδυναμία να συγκροτήσουν μια ενιαία γραμμή προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι φανερό ότι έχουμε νέα αναβολή του τηλεφωνήματος στον Αλ. Τσίπρα και της συνάντησης στις Πρέσπες για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις υπογραφές.