Ενας ψυχωμένος και αποφασιστικός Ολυμπιακός, με καταπληκτική άμυνα, νίκησε 6-4 την Μπαρτσελονέτα και προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο. Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του Σαββάτου (21.30, ΕΡΤ2), την ιταλική Προ Ρέκο, διοργανώτρια του Final-8.

Ηταν ένας συγκλονιστικός ημιτελικός, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Εξαιρετικές άμυνες, δυνατό παιχνίδι για γερά νεύρα, που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Για ακόμα μία φορά, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν καταπληκτική άμυνα περιορίζοντας τα μεγάλα όπλα της ισπανικής ομάδας. Πρώτος και καλύτερος, ο Κροάτης τερματοφύλακας Γιόζιπ Πάβιτς, ανίκητος για ένα ακόμα παιχνίδι. Καταπληκτικός ο Μπούσλιε, με εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες και δύο γκολ, σπουδαία εμφάνιση από τον Κώστα Γεννηδουνιά, αλλά και από τον Πάουλο Ομπράντοβιτς, που σκόραρε στα εννέα δευτερόλεπτα σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ με γυριστό σουτ, βάζοντας τη σφραγίδα του στο εισιτήριο για τον τελικό. Οι Ερυθρόλευκοι δικαιούται να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ιδιαίτερα του Πολωνού Κόριζνα, ενώ και ο Σλοβένος Μαρκέτα δεν απέφυγε τα λάθη.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Μπούσλιε (π.π.), 1-1 Μάγιαρακ (π.π.), 2-1 Γενηδουνιάς (π.π.), 3-1 Γούνας (κόντρα), 3-2 Γρανάδος (περιφέρεια), 3-3 Περόνε (π.π.), 4-3 Μπούσλιε (κόντρα), 4-4 Βρλιτς (π.π.), 5-4 Φουντούλης (π.π.), 6-4 Ομπράντοβιτς (φουνταριστός).

Ο Ολυμπιακός είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 1 γκολ από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα. Η Μπαρτσελονέτα είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω και ένα γκολ από την περιφέρεια.Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Μουνάριθ, 3΄07΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Τσους Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνάριθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Πάουλ, Φερνάντεζ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

Η Προ Ρέκο στον τελικό

Η Προ Ρέκο θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης. Η οικοδέσποινα του final-8 της Γένοβας και πολυνίκης του θεσμού επικράτησε 9-8 της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον δεύτερο ημιτελικό, πήρε ρεβάνς για τις ήττες της από την κροατική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια και πλέον στοχεύει στον ένατο τίτλο της στη διοργάνωση.

Το ματς ήταν σκληρό, με πολλές αποβολές εκατέρωθεν, αλλά το σημείο καμπής ήταν στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τη Γιουγκ να προηγείται 5-4. Οι διαιτητές απέβαλαν με αντικατάσταση τους Λούκα Λόντσαρ και Νίκολο Τζίτο μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με το πλήγμα για τους Κροάτες να είναι σαφώς μεγαλύτερο, αφού έχασαν τον βασικό φουνταριστό τους. Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία και με σερί 3-0 προηγήθηκε 7-5 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Παρότι η Προ Ρέκο έχασε διαδοχικά με τρεις ποινές τους Φιγκάρι, Μάντιτς και Μποντεγκά, οι αποκρούσεις του Στέφανο Τεμπέστι και δύο καθοριστικά γκολ του Φιλίπ Φιλίποβιτς της επέτρεψαν να διατηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη.

Βλάχος: «Εχουμε τελικό, δεν θα μείνουμε στους πανηγυρισμούς»

Άμυνα, έλεγχος του ρυθμού, ποιότητα, αποφασιστικότητα και… καρδιά. Αυτά ήταν τα στοιχεία που είχε, σύμφωνα με τον Θοδωρή Βλάχο, ο Ολυμπιακός στον αποψινό ημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελονέτα και του χάρισαν το εισιτήριο για τον τελικό του final-8 της Γένοβας. «Είμαστε χαρούμενοι, άλλα έχουμε την εμπειρία του τελικού και δεν θα μείνουμε στους πανηγυρισμούς», πρόσθεσε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», δίνοντας το σύνθημα για το μεγάλο αυριανό ματς, όπου οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

«Όταν δεχόμαστε μόλις τέσσερα γκολ σε έναν ημιτελικό, είναι δύσκολο να χάσουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλα γκολ, γιατί είχαμε καλές ευκαιρίες που δεν τις αξιοποιήσαμε, είτε γιατί ήταν καλός ο αντίπαλος τερματοφύλακας, είτε γιατί είχαμε κάποιες άτυχες ενέργειες», δήλωσε αρχικά ο Βλάχος στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και συνέχισε: «Ελέγξαμε σε όλο το παιχνίδι το ρυθμό, με πολλή προσήλωση σε ό,τι θέλαμε να κάνουμε και με ένα αμυντικό πλάνο προσαρμοσμένο σε πολλά καλά ατού της Μπαρτσελονέτα, η οποία είναι μια ομάδα πολύ ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό και η αυτοπεποίθησή της ήταν στα ύψη εν όψει αυτού του παιχνιδιού. Οι παίκτες μου έδειξαν οτι η καρδιά μετράει, η ποιότητα μετράει, η αποφασιστικότητα μετράει και σήμερα τα δείξαμε όλα αυτά όπως έχουμε κάνει σε πολλά παιχνίδια του Champions League φέτος».

Αναφερόμενος στον αυριανό (9/6, 21:30) μεγάλο τελικό, ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε: «Βρισκόμαστε στον τελικό αλλά δεν μένουμε εδώ. Αύριο είναι ένας μεγάλος τελικός, όλα τα μάτια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης θα είναι πάνω μας, θέλουμε να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε. Είμαστε χαρούμενοι, άλλα έχουμε την εμπειρία του τελικού και δεν θα μείνουμε στους πανηγυρισμούς. Σε τρία χρόνια το να παίζεις δύο τελικούς Ευρώπης δεν είναι και μικρό πράγμα».

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε από την πλευρά του: «Ο στόχος του σημερινού παιχνιδιού, που ήταν να περάσουμε στον τελικό, επετεύχθη. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και δεχτήκαμε μόνο τέσσερα γκολ και αυτό είναι που μας έδωσε τη νίκη. Θέλω να τονίσω όμως ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Έχουμε φτάσει στην πηγή και άλλη φορά και δεν έχουμε πιει νερό και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε. Κεφάλια κάτω και αύριο έχουμε έναν τελικό».