Ένας νέος ποδηλατικός αγώνας, αφιερωμένος στην Ημέρα Μνήμης για τα μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου και τα θύματα του ναζισμού θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Ο Δήμος Ζαγορίου εντάσσει από φέτος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης Ζαγορίου, έναν ποδηλατικό αγώνα, μια ιστορική διαδρομή σε χωριά του Ζαγορίου που καταστράφηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο αγώνας, συνολικού μήκους 70,5 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 με την τεχνική υποστήριξη εταιρείας διοργάνωσης αθλητικών δράσεων.

Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία του μαρτυρικού χωριού των Ασπραγγέλων, έδρα του Δήμου Ζαγορίου, και συνεχίζει προς Ελάτη, Μανασσή, Καλουτά, Δόλιανη, Μακρίνο, Ελατοχώρι, Φλαμπουράρι, καθώς και τα προτεινόμενα προς ανακήρυξη σε μαρτυρικά χωριά, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά, και Καστανώνα.

Ο αγώνας, εκτός από το ιδιαίτερο ιστορικό και εθνικό του χαρακτήρα, έχει στόχο να αναδείξει τις τοπικές κοινότητες του Ανατολικού Ζαγορίου που διαθέτουν από τα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας και που «φιλοδοξούν» να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ποδηλατών.

Ο τερματισμός των αθλητών και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο μαρτυρικό χωριό Γρεβενίτι που φιλοξενεί κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις μνήμης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ζαγορίου.