Μήνυση κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό για τις τραγικές συνθήκες νοσηλείας στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Τα ράντζα με τους ασθενείς καλύπτουν καθημερινά όλους τους διαδρόμους της Κλινικής ενω σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούνται λόγω έλλειψης χώρου και στα γραφεία ιατρών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες υπήρχαν στους διαδρόμους της Κλινικής περισσότερα από 30 ράντζα.

Το Σωματείο των Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα: 

Η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Τμήμα έφτασε στο απροχώρητο!

 Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, αναφορές, ανάδειξη στον Τύπο, διαδηλώσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, (Διοίκηση νοσοκομείου, περιφέρεια, Υπουργείο, Βουλή κλπ).

 Επειδή τα ράντζα είναι σταθερά υπερδιπλάσια από τον αριθμό των κλινών.

 Επειδή υπάρχουν ράντζα ακόμα και στα γραφεία των ψυχοθεραπευτών.

 Επειδή μετράμε ήδη θύματα από αυτή την κατάσταση.

 Επειδή υπάρχει άδικη καταδίκη συναδέλφου νοσηλευτή πριν λίγα χρόνια.

 Επειδή δεν αποδεχόμαστε, την ώρα που η νοσηρότητα αυξάνει, οι ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποί μας ν’ αντιμετωπίζονται ως υποδεέστερες υπάρξεις.

 Επειδή η κατάσταση συνεχίζεται το ίδιο άθλια και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για ασθενείς και προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι επιπλέον γνωστή και τη χειρίζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το Σωματείο μας αποφάσισε να καταφύγει και στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών με σκοπό ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!

Η σιωπή των ΑΜΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!