Περίπου 15 άτομα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 7:15 μμ στο γραφείο του βουλευτή και τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσώτη, που βρίσκεται στην οδό Γενναδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους, πέταξαν φέιγ-βολάν και φώναξαν συνθήματα σχετικά με το αίτημα χορήγησης αδείας του Δ. Κουφοντίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα αυτά τράπηκαν σε φυγή. Τον τόπο έχουν σπεύσει αστυνομικοί. Λίγο μετά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter βίντεο με την επίθεση των αγνώστων. Για την ακρίβεια δείχνει το… τέλος της επίθεσης. Την αποχώρηση, δηλαδή, των αγνώστων.

Διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα, αλλά είναι ενδεικτικό. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα προφανώς από κινητό τηλέφωνο. Δείχνουν περισσότερους από δέκα αγνώστους να βρίσκονται στην είσοδο του γραφείου. Επικρατεί ο… κακός χαμός, με τους αγνώστους να φωνάζουν, ενώ επίσης ακούγονται έντονοι θόρυβοι, σαν κάτι να χτυπούν.

Με τρίτη ανάρτηση, ο ίδιος τονίζει πως «Για τον κουφοντίνα διαδηλωναν σε εμενα«.

Στην ανάρτηση αυτή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει επισυνάψει και τρεις φωτογραφίες.

Στην πρώτη φαίνεται γραμμένη με σπρέι σε τοίχο (σ.σ. άγνωστο αν είναι στο εσωτερικό του γραφείο ή στον διάδρομο) η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει κι ένα… ορφανό «Σ»! Ίσως οι άγνωστοι ήθελαν να συνεχίσουν την φράση τους, αλλά τελικά να μην… πρόλαβαν.

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, περιγράφοντας το περιστατικό.

«Το κτίριο που είναι το γραφείο μου δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 κουκουλοφόρους. Μπήκαν οπλισμένοι με βαριοπούλες. Έγραψαν συνθήματα έξω από το γραφείο μου«, τόνισε αρχικά.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως οι άγνωστοι απείλησαν τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε στόχος επίθεσης», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως «ευτυχώς που υπήρχε κι ο αστυνομικός φρουρός.

Βαρβιτσιώτης: Πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία μας

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει σε δήλωσή του:

«Για τρίτη φορά, μέσα λίγα χρόνια, το πολιτικό μου γραφείο γίνεται στόχος κουκουλοφόρων και ομάδων αντιεξουσιαστών.

Για πολλοστή φορά, το τελευταίο διάστημα, το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας και παραβατικότητας.

Είναι σαφές ότι η καταδίκη σε τέτοιου είδους επιθέσεις οφείλει να είναι άμεση, καθολική, κατηγορηματική και απόλυτη. Γιατί – πάνω από όλα – αποτελούν πλήγμα για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Και είναι, επίσης, σαφές ότι οι επιθέσεις αυτές προσωπικά δε με πτοούν. Το αντίθετο. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ με τον ίδιο ζήλο και τις ίδιες αξίες το συμφέρον της πατρίδας και των συμπολιτών μου».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χθες, για μια ακόμη φορά προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για τα πρωτοφανή φαινόμενα ωμής βίας που εκδηλώνονται πλέον καθημερινά στην χώρα. Σήμερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε στο γραφείο του επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και χρειάστηκε να παρέμβει ο αστυνομικός του πυροβολώντας στον αέρα για να αποτρέψει τις ενέργειές τους. Τι άλλο, άραγε, πρέπει να συμβεί για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τις αυτονόητες ευθύνες της;».