Ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε, on camera, τις προβλέψεις του για όλους τους ομίλους του Μουντιάλ που αρχίζει στις 14 Ιουνίου, στο “rt.com” και το “#MatchMourinho predictor”. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε την πίστη πως η Αγγλία θα τερματίσει πάνω από το Βέλγιο, πρόβλεψη που συνόδευσε με την προτροπή “Come on England”, ενώ παραδέχτηκε πως, από τη μία εύχεται να νικούν με τις εθνικές ομάδες τους οι παίκτες του στους «μπέμπηδες», αλλά από την άλλη βαθιά μέσα του ελπίζει να πάνε διακοπές το συντομότερο δυνατόν… για να ξεκουραστούν. Μάλιστα, εστίασε στο Νεμάνια Μάτιτς, ευχόμενος να αποκλειστεί γρήγορα η Σερβία!

Ο Μουρίνιο προέβλεψε, λοιπόν, πως από τον 5ο όμιλο, τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχουν οι Βραζιλία και Ελβετία, εξηγώντας πως αυτή είναι η προσωπική επιθυμία του, ώστε να απολαύσει παρατεταμένες διακοπές αυτό το καλοκαίρι ο Μάτιτς. «Είναι πολύ δύσκολο, δεν θέλω να είμαι συναισθηματικός, αλλά πρέπει να είμαι. Θέλω να νικούν στο Μουντιάλ οι παίκτες μου στη Μάντσεστερ, αλλά θέλω και να πάνε διακοπές. Είναι σημαντικό να πάει διακοπές ο Μάτιτς, οπότε ας τερματίσει 2η στον 5ο όμιλο η Ελβετία. Λυπάμαι Νεμάνια, αλλά χρειάζεσαι διακοπές», ήταν τα ακριβή λόγια του Μουρίνιο.

Όσο για την εθνική ομάδα της πατρίδας του; Ο Μουρίνιο πιστεύει πως η Ισπανία είναι φαβορί έναντι των Πορτογάλων, αλλά ευχήθηκε να εξασφαλίσουν την πρόκριση και οι δύο ομάδες της Ιβηρικής Χερσονήσου.