Βασανίστηκε χρόνια από τις διάφορες αρρώστιες που του έτυχαν ο Αρης Ραφτόπουλος, έδωσε με γενναιότητα μια μεγάλη μάχη, μα δεν άντεξε άλλο και από την αγαπημένη του γειτονιά του στο Παγκράτι ανέβηκε πάνω στη γειτονιά των αγγέλων…

Ενας από τους κορυφαίους πλέι μέικερ όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών. Ο Ραφτόπουλος (ή… Ραπτόπουλος, όπως τον έλεγε ο Γιάννης Ιωαννίδης τη διετία 1996-98, κατά την οποία συνεργάσθηκαν στην ΑΕΚ) γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1951 στο Σουέζ, απ’ όπου η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα.

Κατά σειρά έπαιξε στο Παγκράτι (1965-1978), στον Ολυμπιακό (1978-1985) με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος του 1980 και αγωνίσθηκε στον τελικό γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1978-79, στον Ιωνικό Νικαίας (1985-86), σε μια ομάδα της Τεχεράνης, όντας τιμωρημένος από την ΕΟΚ και από ένα ματς με το Μαρούσι και το Ηράκλειο. Ο πανύψηλος για τα δεδομένα της εποχής (1μ.93) μυστακοφόρος πλέι μέικερ αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος τη σεζόν 1973-74 και φόρεσε 93 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών, ενώ με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1970 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Ως προπονητής ο Ραφτόπουλος κάθισε στους πάγκους του Παγκρατίου, του Πανελληνίου, του Αμαρουσίου, της Νήαρ Ηστ, του Κύδωνα Χανίων, του Ηρακλείου, του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας, του Απόλλωνα Αθηνών, του Ηλυσιακού, του Αιγάλεω και της Ηλιούπολης και επίσης διετέλεσε μάνατζερ της ΑΕΚ. Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου και της ΕΑΣΑ και εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως καθηγητής φυσικής αγωγής.