Μαζί με τις επιδόσεις, την ανιούσα παίρνουν και τα έσοδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» εμφανίζεται στο Νο 30 στην επικαιροποιημένη λίστα του «Forbes» με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου και μάλιστα είναι ο νεότερος μεταξύ των εκατομμυριούχων, καθώς δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το 24ο έτος της ηλικίας του (γεννηθείς 6 Δεκεμβρίου 1994).

Σύμφωνα με το περιοδικό ο Αντετοκούνμπο έχει ετήσιες αποδοχές 22,5 εκατ. δολάρια και εισπράττει ακόμη 13 εκατ. από χορηγίες, οπότε καρπώνεται αθροιστικά 35,5 εκατ. δολάρια! Στην εκτίναξη των εσόδων του συνέβαλε η νέα συμφωνία με τη NIKE που προβλέπει 9 εκατ. για τον πρώτο χρόνο συμβολαίου, ενώ μέχρι την περασμένη περίοδο ελάμβανε 20.000 δολάρια.

Ακόμη περισσότερο όμως ζαλίζουν τα νούμερα των αθλητών που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας του «Forbes». Ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ τη… βγάζει με 285 εκατ. δολάρια τον χρόνο, ο Λιονέλ Μέσι με 111 εκατ., ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 108 εκατ. και ο Νεϊμάρ με 90 εκατ. Από τους μπασκετμπολίστες πιο ακριβοπληρωμένος (6η θέση) είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 85,5 εκατ. δολάρια.

Νομίζω πως ταιριάζει το… «φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι».

Αχώριστοι και

στις διακοπές

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Γιάννης Ανέστης είχαν κολλήσει από την εποχή που ήταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, με τη φιλία τους να δυναμώνει ακόμα περισσότερο κατά τη συνύπαρξή τους στην ΑΕΚ. Μάλιστα, οι δύο συμπαίκτες δεν χωρίζουν ούτε στις διακοπές, καθώς επέλεξαν να περάσουν παρέα κάποιες χαλαρές μέρες στην Πάρο. Ανθρωποί μου στο νησί μού μεταφέρουν πως κάνουν… γκελ με την αγάπη τους για τα θαλάσσια σπορ, που αποτελούν την καθημερινότητά τους.

Απαγορευτικό

Ουδεμία αντίρρηση πως ο νεαρός Μιχάι είναι εξαιρετικά ταλαντούχος σέντερ μπακ. Ο Παναιτωλικός λέγεται ότι τον κοστολογεί ένα εκατ. ευρώ και όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα έχουν ξεφύγει και δεν συμβαδίζουν με την εποχή. Δεν γνωρίζω βέβαια τι σκέφτονται οι διοικητικοί στο Αγρίνιο, ξέρω όμως τι λένε στο Κορωπί. Με τέτοια ποσά, ούτε καν μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα του Παναιτωλικού και άρα, ας κοιτάξουν για άλλους υποψήφιους να φορέσουν το Τριφύλλι της νέας εποχής.

Προσφυγή για

δύο μισθούς

Εξαπίνης κατελήφθησαν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο μισθούς όφειλαν – απ’ ότι μαθαίνω – στον Μπρούνο Χαλκιαδάκη (δηλαδή ποσό κοντά στα 1.200 ευρώ) και ο Ελληνοβραζιλιάνος επέλεξε αιφνιδιαστικά τον δρόμο της προσφυγής. Είχε βέβαια το νόμιμο δικαίωμα (και το άσκησε), ωστόσο η εκκρεμότητα δεν ήταν δα και τεράστια για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου.

Υπάρχει όμως παρασκήνιο σε αυτή την ιστορία, όπως μου σφύριξαν. Κάποια ομάδα έχει ξεμυαλίσει τον παίκτη. Δεν είναι πάντως από την εγχώρια σκηνή. Από Τουρκία μεριά προέκυψε η προσφορά για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό που κατέγραψε στο ενεργητικό του 25 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ στην πρώτη και τελευταία του χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι ας είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Το αντίο και η ποινή

Η Ολγα Χατζηνικολάου πριν από λίγες μέρες έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την ενεργό δράση στα 36 της χρόνια. Χθες το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών στη διεθνή παίκτρια, για παράβαση των κανονισμών ντόπινγκ. Πρόκειται για την παλαιότερη υπόθεση, στην οποία η Χατζηνικολάου είχε βρεθεί θετική σε σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του περσινού Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός από τον προσωρινό αποκλεισμό που της είχε επιβληθεί, το ΕΣΚΑΝ την παρέπεμψε στην Πειθαρχική Επιτροπή για παράβαση του νόμου για το ντόπινγκ.

Η Πειθαρχική Επιτροπή που απαρτίζεται από δικηγόρους, γιατρούς και αθλητές την απάλλαξε όμως. Το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και ο τελευταίος άσκησε έφεση στο CAS, το οποίο απεφάνθη σε τελεσίδικο βαθμό την ποινή τετραετούς αποκλεισμού της.

Σκιές και στο τένις

Νέα υπόθεση με στημένα παιχνίδια συγκλονίζει τον χώρο του τένις. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις έρχονται από τις βελγικές Αρχές, οι οποίες άρχισαν έρευνα για στημένα παιχνίδια από το 2014. Η οργάνωση με δεσμούς σε Βέλγιο και Αρμενία πλησίαζε παίκτες σε τουρνουά μικρής εμβέλειας (Futurer, Challenger) στα οποία ήταν πιο εύκολο να στήσει αγώνες. Ηδη είναι υπό κράτηση 13 άτομα και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό αν θα γίνουν επίσημα συλλήψεις.

Μία παρόμοια υπόθεση απασχολεί, όμως, και το ποδόσφαιρο της Σλοβακίας, καθώς οι Αρχές ερευνούν ενδεχόμενη εμπλοκή της Σπάρτακ Τρνάβα σε χειραγώγηση αγώνων.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας αρνούνται ότι έχουν αναμειχθεί σε τέτοια υπόθεση. Σημειώνουμε ότι η Σπάρτακ Τρνάβα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ύστερα από 45 χρόνια.  

  

Ασίστ στο… ΝΒΑ!

Ηταν ξεκάθαρο, όπως μου έλεγαν στελέχη του μπάσκετ, πως η εντυπωσιακή σεζόν που έκανε στον πάγκο της Ζαλγκίρις ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (φωτογραφία επάνω) θα άνοιγαν μεγάλες πόρτες στον λιθουανό σταρ. Τι προκύπτει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Οι φήμες χορεύουν και λένε πως τον Σάρας γλυκοκοιτάζουν οι Τορόντο Ράπτορς!