«Ολυμπιακέ, μαζί σου, για τη δόξα, την τιμή σου, για το μεγαλείο σου» τραγούδησε –σχεδόν –μισό αιώνα πριν ο Πασχάλης Μωραϊτίνης σε στίχους των Σπύρου Παπαβασιλείου και Τάσου Οικονόμου. Μια μελωδία στις 45 στροφές που έγινε… κομμάτι της Κυριακής κάθε φίλου του Ολυμπιακού για δεκαετίες, στα τσιμέντα του Καραϊσκάκη.

Αυτοί οι στίχοι, σχεδόν κλασικοί στο πέρασμα των χρόνων, επιλέχθηκαν από τους Ερυθρόλευκους για να «ντύσουν» το ταξίδι που έρχεται. Στίχοι που αποτυπώνονται πάνω σε κάθε κάρτα διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. «Ολυμπιακέ, μαζί σου» το σύνθημα. Η νέα σεζόν μόλις… ξεκίνησε λοιπόν. Για την ακρίβεια, ξεκινά από σήμερα, με τους παλαιούς κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας (21.780 δόθηκαν πέρυσι σε ένα ασύλληπτο ρεκόρ) να έχουν στα χέρια τους το προνόμιο της ανανέωσης (ώς τις 21/6). Οι δικές τους προθέσεις ουσιαστικά θα αποφασίσουν αν θα προκύψει χώρος και για νέους κατόχους (θα έχουν δικαίωμα από τις 25/6 και μετά), μιας και ο Ολυμπιακός έχει πάρει μια κεντρική απόφαση που σκοπεύει να την κρατήσει. Δεν θέλει το Γεώργιος Καραϊσκάκης κλειστό κλαμπ. Δεν θέλει να μην υπάρχουν εισιτήρια προς διάθεση στη διαδρομή της σεζόν. Στόχος είναι να διατηρήσει τον αριθμό στα περσινά επίπεδα που ούτως ή άλλως είναι πολύ μακριά από τα ελληνικά δεδομένα (4.000 εισιτήρια είχε ως μέσο όρο ανά ματς το περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας).

Πρωτοβουλίες

Η παρουσίαση των νέων εισιτηρίων διαρκείας έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεντεύξεων του φαληρικού γηπέδου από τον διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά και τον υπεύθυνο διαχείρισης εισιτηρίων Παναγιώτη Μπαντούνα. Μια εκδήλωση που η εξέλιξή της, αν μη τι άλλο, απέδειξε πως οι Ερυθρόλευκοι για πολλοστή φορά τα μηνύματα των καιρών μας τα έχουν αποκωδικοποιήσει. Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι και φέτος η διοίκηση αποφάσισε μια γενική μείωση της τάξης του 10% στις τιμές (!) σε σχέση με τις περσινές, ενώ πέρα από τα προνόμια για τους κατόχους γνωστοποιήθηκε και μια σειρά από ιδιαίτερες πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται: για παράδειγμα, η θύρα ΑμεΑ αλλά και ανέργων που θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει φέτος στα περισσότερα ματς πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει την αγάπη που παίρνει και το αποδεικνύει με πράξεις, νιώθοντας, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της σύγχρονης Ελλάδας.

Ανώτερη αποστολή

Την ίδια στιγμή παραμένει παγιωμένη η μία επιπλέον… κίνηση, μέσω των διαρκείας (οι τιμές τους ξεκινούν από 50-55 ευρώ και φτάνουν ώς 2.200 ευρώ), που συντρέχει αποφασιστικά στις τεράστιες επιτυχίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, εκεί όπου την τελευταία 8ετία με εγγυητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν προκύψει 55 τίτλοι (!). Εκεί όπου έφτασε σε ένα απόγευμα ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος να παίζει σε δύο διαφορετικούς τελικούς Ευρώπης (φέτος με τις ομάδες βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες). Η στήριξη του Ερασιτέχνη μέσω των διαρκείας και της κάρτας μέλους. «Κατακτήσαμε 55 τίτλους, ενώ από την ίδρυσή του μέχρι το 2010 είχαμε 77. Αυτό συνέβη με τη στήριξη του κόσμου, μέσω της κάρτας φιλάθλου, καθώς και με την οικονομική «αιμοδοσία» του κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλουργήσει, όταν αντίπαλοί μας έχουν διαλυθεί, έχουν υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική. Αυτό γίνεται με τη στήριξη της Θύρας 7, των φιλάθλων μας, του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Μιχάλη Κουντούρη, γεμίζουμε κολυμβητήρια, γήπεδα, είμαστε παντού, όταν φυσικά δεν υπάρχουν φωτογραφικές απαγορεύσεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει αυτή την προσπάθεια και κανείς δεν έχει εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη στήριξη που προσφέρουν οι φίλαθλοί μας. Μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη αθλητική ομάδα στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαπάς.

Στο περιθώριο τώρα της εκδήλωσης, οι Πειραιώτες κράτησαν ξεκάθαρες αποστάσεις από την πρωτοβουλία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ενώ έδειξαν διάθεση στο επόμενο διάστημα να τοποθετηθούν επίσημα για τη μία ακόμη απόπειρα κρατικής εμπλοκής στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά μάλιστα με ένα σχέδιο που είναι ζήτημα αν το έχουν καταλάβει ακόμη και οι εμπνευστές του. Πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκας με… δύο ομίλους! Και σε ό,τι αφορά το διά ταύτα του καλοκαιριού, όπερ τις μεταγραφικές υποθέσεις; Εκεί φαίνεται πως μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (15/6) θα υπάρξει χώρος για ανακοινώσεις. Πέρα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο άλλωστε ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην «επιστροφή» του Γιάννη Φετφατζίδη στην ομάδα που τον ανέδειξε, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με έναν ακόμη έλληνα άσο, τον νεαρό κεντρικό αμυντικό Στέφανο Ευαγγέλου, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Εξελίξεις αναμένονται και από τη διεθνή αγορά, με τους Ερυθρόλευκους να «ξεσκονίζουν» τις λίστες που έχουν οι ίδιοι σχηματίσει για τη θέση του στόπερ αλλά και του κεντρικού χαφ.

Ακολουθεί η εμφάνιση

Μετά τη χθεσινή παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας σειρά παίρνει η παρουσίαση της νέας φανέλας των Ερυθρολεύκων, η οποία θα γίνει στις 25 Ιουνίου.