Το αντίο σε έναν μεγάλο. Σε έναν από τους θρύλους της Κυριακής. Σε μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Στον Κώστα Πολυχρονίου, που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι. Το Λιοντάρι του Ολυμπιακού, που έκανε μάτια να βουρκώσουν χθες το απόγευμα στην Παιανία. Η οικογένειά του, ο Ολυμπιακός, συμπαίκτες (Σάββας Θεοδωρίδης, Γιώργος Δαρίβας, Ηλίας Υφαντής μεταξύ άλλων) και αντίπαλοι (Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης κ.ά.) από τα ένδοξα χρόνια των γηπέδων, εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής (Κώστας Καραμανλής, Βασίλης Λεβέντης ανάμεσά τους). Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για το ύστατο χαίρε στον Ιερό Ναό Γέννησης του Χριστού.
«Ο Κώστας Πολυχρονίου «σάλπαρε» για το τελευταίο του ταξίδι σκεπασμένος με την ερυθρόλευκη σημαία του Ολυμπιακού μας, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που τον αγαπούσαν! Η οικογένειά του, οι δικοί του άνθρωποι ήταν εκεί. Συγκινημένοι αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους, για τον οποίο όμως γνωρίζουν καλά ότι θα μείνει πάντοτε δίπλα μας. Κομμάτι αναλλοίωτο της θρυλικής ιστορίας του συλλόγου μας! Καλό ταξίδι «ατσάλινε»» έγραψε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Οσο για την Παιανία, η συγκίνηση περίσσευε, πόσω μάλλον όταν η σημαία του Ολυμπιακού σκέπασε τον εκλιπόντα. Μαζί της ταξίδεψε. Οπως έκανε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή εντός των γηπέδων. Ο Κώστας Πολυχρονίου ήταν 82 ετών.  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέστειλε στεφάνι, όπως και το ΔΣ της ΠΑΕ και ο Σύνδεσμος Βετεράνων. Στεφάνι έστειλε και ο Γιώργος Σιδέρης.