Το «σίριαλ» του Γιώργου Δώνη είχε αίσιο τέλος. Η χθεσινή συνάντηση του έλληνα προπονητή με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, τον γιο του Πιτ και τον Νίκο Νταμπίζα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον ταϊλανδό επιχειρηματία να αναφέρει στον έλληνα προπονητή πως θέλει να στηρίξει το πλάνο που έχει για τον Παναθηναϊκό πάνω του.

«Εχουμε πλάνο για πολλά χρόνια και θέλουμε μια συμφωνία που θα μας εξασφαλίζει πως θα βρίσκεσαι εσύ στο τιμόνι της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον» ήταν μία από τις ατάκες του Πιεμπονγκσάντ στον Δώνη, ο οποίος έφυγε από τη συνάντηση εντυπωσιασμένος από τον Ταϊλανδό και τον γιο του.

Ο έλληνας προπονητής, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, μίλησε στα «ΝΕΑ». Για την πρώτη του γνωριμία με τον ταϊλανδό επιχειρηματία και τον γιο του και φυσικά για τη μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Επιθυμία που ποτέ δεν έκρυψε.

«Είδα πολύ μεγάλη σοβαρότητα και φιλοδοξία. Το ραντεβού πήγε καλύτερα απ’ ό,τι το περίμενα και μέσα στις επόμενες μέρες νομίζω ότι όλα θα τελειώσουν θετικά», μας είπε ο 49χρονος προπονητής, ο οποίος τόνισε πως θα πει πολλά περισσότερα όταν θα πέσουν οι υπογραφές.

«Οταν ολοκληρωθούν όλα, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα. Ηταν μια κουβέντα που έδειξε τη μεγάλη επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργαστούμε». Οσον αφορά το θέμα του συμβολαίου, της διάρκειας και των οικονομικών, ο Γιώργος Δώνης ήταν ξεκάθαρος.

«Αυτό που μετράει τώρα είναι η μεγάλη μου επιθυμία να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Ολα τα υπόλοιπα έπονται. Το σημαντικό είναι πως θέλω να επιστρέψω στην ομάδα».

Τι ζήτησε

Στη συζήτηση που κράτησε περίπου μισή ώρα βασικό θέμα υπήρξε η διάρκεια του συμβολαίου. Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση στο πρόσωπο του Δώνη, του ανέφερε πως έχει τη στήριξη όλων, πως του μετέφεραν τα καλύτερα οι Αλαφούζος και Νταμπίζας και πως τον θέλει στην ομάδα για να προχωρήσει το πρότζεκτ σε βάθος τουλάχιστον διετίας.

Ηδη από χθες οι δικηγόροι των δύο πλευρών συντάσσουν τα συμβόλαια, με τον Δώνη να αναχωρεί για τη Λάρισα και όταν αυτά θα είναι έτοιμα (μέσα στο επόμενο διήμερο) θα επιστρέψει στην Αθήνα για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια το λιγότερο δύο χρόνων, χωρίς να αποκλείεται το deal να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πρώτες απαιτήσεις του έλληνα προπονητή από τον εν δυνάμει νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ήταν κάτι καινούργιο. Από χθες σας αναφέραμε πως ήδη ο Νίκος Νταμπίζας είχε πει στον Παϊρότζ ότι θέλει να παραμείνει ο Κάτσε στην ομάδα και το ίδιο επανέλαβε και ο Δώνης. Του είπε ότι θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει στο ρόστερ του τόσο τον αλβανό μέσο όσο και τον Γιάννη Μυστακίδη, ενώ ζήτησε να μη φύγει κανείς παίκτης από το ρόστερ.

Επί της ουσίας, μιλούσε για τους Λουντ και Κουλιμπαλί. Το συμβόλαιο του πρώτου ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου και οι έως τώρα προσπάθειες του Νταμπίζα έχουν πέσει στο κενό. Ωστόσο θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για την παραμονή του, όπως και προσπάθεια να μεταπειστεί ο Κουλιμπαλί, ο οποίος αναζητεί ομάδα στο εξωτερικό. Ωστόσο ο «Κούλι» έχει συμβόλαιο και θα πρέπει να αποζημιωθεί ο Παναθηναϊκός για να αποχωρήσει.

Φυσικά, ο Δώνης δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια προσφυγή από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του ρόστερ, κάτι για το οποίο τον έχει διαβεβαιώσει ο Γιάννης Αλαφούζος. Και ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού αναμένεται να πληρώσει έως τις 10 του μήνα τις δόσεις συμβολαίων για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Σχολαστικός Παϊρότζ

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ πριν από την αναχώρησή του είχε συνάντηση και με τον υπεύθυνο λογιστηρίου της ΠΑΕ Γιώργο Στάμου, από τον οποίο είχε αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά. Πρόκειται για τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να δώσει μία σαφή εικόνα των οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ προς τον επιχειρηματία καθώς είναι αυτός από τον οποίον περνάνε όλα τα ζητήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι.