Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή συγκάλεσε την Τρίτη Παγκόσμια ΗμέραΠεριβάλλοντος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Αλ. Φλαμπουράρης, Π. Σκουρλέτης, Σ. Φάμελλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε να ξεκινήσουν μαζί τη συλλογική προσπάθεια για δρομολόγηση των απαραίτητων θεσμικών διεργασιών «προκειμένου να κατοχυρωθεί θεσμικά αλλά και να προχωρήσουν και οι αναγκαίες εργασίες, προκειμένου το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή να γίνει μία πραγματικότητα και να αποδοθεί στους όμορους δήμους και στους πολίτες προς χρήση».

Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «μπορούμε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να έχουμε ολοκληρώσει την προεργασία για τη νομοθετική πρωτοβουλία και το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει η θεσμική κατοχύρωση και η υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για τους πολίτες και τα κινήματα πολιτών».