Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη η πρώην εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μάνια Τεγοπούλου σε ηλικία 60 ετών, η οποία νοσηλευόταν το τελευτάιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η Μάνια Τεγοπούλου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και «έφυγε» το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Ιουνίου.

Η Μάνια Τεγοπούλου είχε αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας το 2008, όταν πέθανε ο πατέρας της, Κίτσος Τεγόπουλος.

Έμεινε στο χώρο των media μέχρι το 2011, όταν και ανεστάλη η έκδοση της εφημερίδας, ενώ και η προσπάθεια που έγινε το 2013 δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Η Ελευθεροτυπία

Λόγω οικονομικών προβλημάτων της «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.», εκδότριας εταιρείας της Ελευθεροτυπίας, σταμάτησαν οι πληρωμές των εργαζόμενων στην εφημερίδα τον Αύγουστο του 2011. Το δάνειο από την Alpha Bank στο οποίο βασιζόταν η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου για την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας, δεν εγκρίθηκε τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι οφειλές προς το προσωπικό.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2011 οι εργαζόμενοι, μετά από πληροφορίες ότι η εκδότρια εταιρεία είχε πρόθεση να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αποφάσισαν την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, αναστέλλοντας έτσι την κυκλοφορία της εφημερίδας.
Η εφημερίδα ζήτησε τελικά επίσημα την υπαγωγή της στο άρθρο 99 μερικές μέρες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου.
Μετά από περίπου ένα χρόνο, η εφημερίδα και η ιστοσελίδα κυκλοφόρησαν και πάλι στις 10 Ιανουαρίου 2013. Ωστόσο, λίγο μετά τα οικονομικά προβλήματα επέστρεψαν και η εφημερίδα έκλεισε οριστικά.