Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπεσαν πάνω στον Γιώργο Μπόγρη στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, με τη λήξη του νικηφόρου αγώνα τους επί του –μέχρι χθες –αήττητου για 31 παιχνίδια (συν οι δύο τελευταίοι τελικοί πέρυσι) Παναθηναϊκού. Και αυτοί ήταν οι μόνοι πανηγυρισμοί, αφού όλοι ξέρουν ότι δεν έχουν πετύχει τίποτε ακόμα.

Περισσότερο ήταν ξέσπασμα προς τον έλληνα σέντερ που, αν και είχε παίξει μόλις τρία λεπτά, πρόλαβε να πανηγυρίσει με ιδιαίτερο τρόπο το καλάθι που πέτυχε και οι συμπαίκτες του τού έδιναν τα εύσημα.

Πολύ απλά διότι στο πρόσωπό του βλέπουν την αυταπάρνηση να παίζει με ρήξη μηνίσκου (με άμεσο κίνδυνο να πάθει και χιαστό πλέον) και δική του ευθύνη.

«Ναι, αυτό είναι το νόημα της ομάδας, να παίζουν όλοι για έναν και ένας για όλους. Ο Γιώργος στον λίγο χρόνο που μπήκε βοήθησε όπως και τα άλλα παιδιά και εγώ αδιαφορώ τι λέει η στατιστική και ποιος έχει τους περισσότερους πόντους ή τις περισσότερες ασίστ» υπερθεμάτισε ο κόουτς Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος είχε εξαιρετικό κοουτσάρισμα και φέτος πολλές φορές λειτούργησε ως κυματοθραύστης παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω από τους παίκτες και ρίχνοντάς τη στον εαυτό του.

«Ηταν κλειδί το ότι μείναμε συγκεντρωμένοι και δεν επηρεαστήκαμε από τη διαιτησία τόσο στο παιχνίδι όσο και με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και αυτό βγήκε στο παρκέ, ιδιαίτερα στο κρίσιμο τρίτο δεκάλεπτο όταν μας κράτησε η άμυνά μας» επισήμανε επίσης ο έλληνας τεχνικός που θα ήθελε να μπορεί να έχει ως έδρα η ομάδα του το ΟΑΚΑ, όταν έχει βασικό τον Μπράιαν Ρόμπερτς, με τον Αμερικανό να κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια φέτος στο κλειστό του Αμαρουσίου.

«Ναι, όντως μ’ αρέσει να παίζω εδώ. Αλλά ξέρω πολύ καλά τη σπουδαιότητα των αγώνων αυτών και ήθελα να παίξω καλά και να βοηθήσω. Ηθελα να βάλω για μένα τον πήχη ψηλά. Μην ξεχνάμε όμως ότι ήταν απλώς ένα παιχνίδι, μία νίκη. Οπως ξέρετε, πρέπει να πάρουμε τρεις νίκες. Πάμε ως νικητές τη διαδικασία στο σπίτι μας και θέλουμε να κερδίσουμε και εκεί. Για να φτάσεις στον στόχο θέλεις τρεις νίκες. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από το βάθος του ρόστερ μας, αυτό ήταν το κλειδί και τη θεωρώ 100% ομαδική νίκη αφού όλοι έκαναν κάτι, είτε λίγο είτε πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός άσος.

Ο Μάντζαρης

Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραδεχόταν ότι «ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο καλός, αλλά βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας σε αυτό. Παίξαμε τον Καλάθη με αλλαγές στην άμυνα και ρισκάραμε περισσότερο στο σουτ. Κάτι πρέπει να του δώσεις».

Από την αντίπερα όχθη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη για να πει ότι αυτό «ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας στα δύο χρόνια που είμαι στην ομάδα και δικαίως έφυγε λίγα λεπτά πριν από το τέλος κάποιος κόσμος. Το σφάλμα είναι δικό μας. Πολλοί παίκτες μας ήταν σε κακή μέρα και δεν είχαμε καλές αντιδράσεις. Βιαστικές επιλογές, λάθη και όχι καθαρό μυαλό» τόνισε ο Ισπανός που όμως θύμισε: «Είναι μόνο το πρώτο παιχνίδι μιας σειράς τελικών. Πάμε να διορθώσουμε τα λάθη μας στο επόμενο παιχνίδι».

Οσο για την ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών με τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, ο κόουτς των Πρασίνων υποστήριξε: «Οταν υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή όσον αφορά τη διαιτησία, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι σε μια πορεία και δεν τρέχει τίποτα. Δεν είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει. Στην αρχή μιλούσαν για διαιτητές της Euro League, στη συνέχεια είχαν παράπονα ενώ βρίσκονταν μπροστά στο σκορ. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά».