Σας έχει τύχει το καλοκαίρι να επισκεφτείτε κάποιο ακριτικό νησί, όπου δεν έπιαναν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια; Το σοβαρό για τους κατοίκους 3.500 οικισμών ακριτικών περιοχών πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί σταδιακά με την
ψήφιση μέχρι το τέλος του μήνα σχεδίου νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την πρόσβαση μόνιμων κατοίκων ακριτικών περιοχών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Βασίλης Μαγκλάρας μίλησε στο skai.gr για την πρωτοβουλία που λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά σε 400.000 πολίτες.

«Με την εμπειρία της πιλοτικής εφαρμογής στην Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προχωράμε άμεσα στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σε 3.500 οικισμούς σε όλη τη χώρα» ανέφερε ο κος Μαγκλάρας.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προβλέπει την παροχή Voucher ύψους 110 ευρώ σε κατοίκους διαφόρων περιοχών προκειμένου να προμηθευτούν δορυφορικό πιάτο ή αποκωδικοποιητή από τον OTE ή τη Forthnet, για να μπορούν να βλέπουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Οι υπηρεσίες του έργου θα παρέχονται στους δικαιούχους δωρεάν, ενώ οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση και στους περιφερειακούς σταθμούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με την εγκατάσταση του εξοπλισμού.