Το πολυπόθητο «ναι» του Μάρκους Βέρνμπλουμ περιμένει να ακούσει από μέρα σε μέρα ο ΠΑΟΚ.

Η ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση (5.000.000 ευρώ για την επόμενη τριετία) που έχει στα χέρια του ο σουηδός μέσος είναι η καλύτερη οικονομικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός και για τη σύζυγό του Νίνα, η οποία παίζει πάντα ρόλο στις αποφάσεις του πρώην άσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αλλωστε, αυτή ουσιαστικά έβαλε τέλος στην παραμονή του στη Ρωσία.

Ο συγκεκριμένος παίκτης αποτελεί ίσως τη βασικότερη επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου και φυσικά ο Ιβάν Σαββίδης δίνει γην και ύδωρ για να την πραγματοποιήσει.

Οσον αφορά την περίπτωση του Τεέμου Πούκι, που αποτελεί την πρώτη επιλογή του ρουμάνου τεχνικού για να πλαισιώσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην επιθετική γραμμή, επίσημη πρόταση δεν έχει γίνει ακόμα καθώς στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό ποσό το 1,5 εκατ. ευρώ και πλέον ετησίως, με τον παίκτη της Μπρόντμπι πάντως να μην έχει βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Συνεπώς, εάν χαμηλώσει τις απαιτήσεις του, ενδεχομένως να μπει δυνατά και ο κυπελλούχος Ελλάδας.

Ειδάλλως –και με δεδομένη πάντα τη συμφωνία με τα Γιάννινα και τον παίκτη για τη μετακίνηση του Κόντε –ο Λουτσέσκου έχει υπόψη και τον συμπατριώτη του Κλαούντιου Κέσερου που λίγο έλειψε να έρθει στον ΠΑΟΚ τον περασμένο χειμώνα. Ο 31χρονος επιθετικός (28 γκολ και 14 ασίστ στη σεζόν που τελείωσε στη Βουλγαρία) έχει συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς μέχρι το 2020, οπότε εάν οι Θεσσαλονικείς θελήσουν να τον αποκτήσουν θα πρέπει να μιλήσουν πρώτα με την ομάδα του.

Η προετοιμασία

Δύο ταξίδια στην Ολλανδία θα περιλαμβάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ φέτος, όπως επισημοποιήθηκε μετά την πρόταση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Δύο ημέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τα εργομετρικά και τις ιατρικές εξετάσεις, η αποστολή του Δικεφάλου θα αναχωρήσει (22 Ιουνίου) για το Χορστ της Ολλανδίας όπου θα παραμείνει ώς τις 3 Ιουλίου και εκεί θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια της σεζόν με την ομάδα Κ23 της Γάνδης (26/6), την Αντερλεχτ (29/6) και τη Νόρτσελαντ (2/7).

Η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για τις 3 Ιουλίου, αλλά αμέσως μετά (8/7) η ομάδα θα ταξιδέψει και πάλι στην Ολλανδία και την πόλη Οστερμπεκ όπου θα παραμείνει ώς τις 17 Ιουλίου.

Εκεί θα δώσει άλλα τέσσερα φιλικά παιχνίδια, αρχικά με τη Στεάουα (9/7) και στη συνέχεια με την Γκενκ (12/7), ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο παιχνίδια με την Αλ Ταγούν (16/7) και ένα ακόμα στο οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αντίπαλος.

Με αυτά θα επιχειρήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα δύο κρίσιμα παιχνίδια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ των μη πρωταθλητών όπου θα έχει αντίπαλο είτε τον Αγιαξ είτε τη Βασιλεία (θα μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση της 19ης Ιουνίου).

Ο ΠΑΟΚ, που ήταν στους ισχυρούς μαζί με αυτές τις δύο ομάδες, έπεσε στους ανίσχυρους όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον θα περιμένει Βασιλεία ή Αγιαξ.

Βιεϊρίνια ο δημοφιλής

Ηταν ο αγαπημένος της εξέδρας από την πρώτη στιγμή σε συνδυασμό και με την αγωνιστική του προσφορά. Ετσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ότι ο Βιεϊρίνια αναδείχθηκε ο MVP της σεζόν για τον ΠΑΟΚ στην ψηφοφορία των φίλων της ομάδας, με δεύτερο τον Δημήτρη Πέλκα.