Αριστα… 10 πήρε η Γαλλία στο πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στη μεγάλη απούσα του Μουντιάλ, Ιταλία. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 3-1 και απέδειξαν ότι στα γήπεδα της Ρωσίας θα «πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.»

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έβγαζε… με το καλημέρα «φωτιές», με τους «Ισπανούς» διεθνείς σε μεγάλο βράδυ, καθώς δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα και ένας της Ατλέτικο Μαδρίτης σημείωσαν τα γκολ των νικητών.

Ο Ουμτιτί στο 8΄ έκανε το 1-0 και ο Γκριεζμάν στο 29΄ με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 36΄ ο Μπονούτσι μείωσε σε 2-1, αλλά ο Ντεμπελέ στο 63΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η μουντιαλική Τυνησία πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση απέναντι στην Τουρκία και παραχώρησε ισοπαλία 2-2, παρά το γεγονός ότι οι γείτονες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 61′ λόγω αποβολής του Τοσούν.

Ολα τα γκολ μπήκαν στην επανάληψη και με πέναλτι του Τοσούν στο 54′ η Τουρκία έκανε το 1-0. Η αντίδραση των Τυνήσιων ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπαντρί ισοφάρισε, ενώ ο Σάσι στο 79′ έκανε το 2-1. Στο 90′ ο Σογιουνκού διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Αίγυπτος και Κολομβία έμειναν στο 0-0, σε φιλικό προετοιμασίας που έδωσαν ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου. Οι «Φαραώ» έπαιξαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ ως αλλαγή (66΄) πέρασε στο ματς ο Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα των φιλικών:

Αυστραλία – Τσεχία 4-0

Νότια Κορέα – Βοσνία Ερζεγοβίνη 1-3

Ινδία – Κινεζική Ταϊπέι 5-0

Ανγκόλα – Μαλάουι 0-0

Γεωργία – Μάλτα 1-0

Τυνησία – Τουρκία 2-2

Γαλλία – Ιταλία 3-1

Αίγυπτος – Κολομβία 0-0