Η ΑΕΚ παρουσίασε χθες στην αίθουσα «Γιάννης Ξενάκης» των γραφείων της τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον έλληνα τεχνικό να αναλύει τις σκέψεις και τα «θέλω» του για την επόμενη μέρα. Συνοδευόμενος από τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης, Νίκο Λυμπερόπουλο, αλλά και τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημάτο, ο Ουζουνίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προκάτοχό του, έθεσε ψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν ενώ δεσμεύθηκε για την δημιουργία μιας ΑΕΚ που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και θα προσφέρει θέαμα.

Ο 50χρονος τεχνικός εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση της καριέρας του, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις μεταγραφικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Τονίζοντας πως προτεραιότητα για την ΑΕΚ αποτελεί η απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον εξτρέμ που θα αντικαταστήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον φορ που θα διαδεχθεί τον Σέρχιο Αραούχο.

Και για τις δύο κινήσεις που αναφέρουμε παραπάνω ο λόγος του Ουζουνίδη θα έχει ξεχωριστή σημασία. Κάτι που προκύπτει και από την αλλαγή πλάνων που έχει σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με τους στόχους της ΑΕΚ.

Στην Ενωση έχουν σηκώσει για τα καλά μανίκια όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι, βάζοντας μπροστά να «τρέξουν» αυτές τις δύο μεταγραφές. Που θα βρίσκονται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Για τον ακραίο η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει εντοπίσει 1-2 περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, για τις οποίες άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν επαφές. Ενώ για το θέμα του φορ, η Ενωση αναζητά έναν ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Αραούχο. Αφού φαίνεται πως η επιστροφή του αργεντινού άσου στην ομάδα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη. Με τις απαιτήσεις της Λας Πάλμας να κρίνονται αυτή τη στιγμή απαγορευτικές για τους Κιτρινόμαυρους. Οι οποίοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε άλλες λύσεις για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Κατήγγειλε τον δήμο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει προ ημερών σχετικά με το θέμα της δημοτικής αρχής και της απομάκρυνσης των σκουπιδιών από το άλσος, καθώς χθες προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες κατά του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Χθες, λοιπόν, Δικέφαλος ΑΕ και Ερασιτεχνική ΑΕΚ κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας κατά του δημάρχου, του αντιδημάρχου και των υπαλλήλων του Δήμου που εμπλέκονται στις παράνομες εργασίες, ενώ έχει κατατεθεί αναλυτικός φάκελος με πλούσιο υλικό (φωτογραφίες – βίντεο) που αποδεικνύει τα όσα έχουν γίνει για το άνοιγμα της νέας εισόδου στην αυθαίρετη εγκατάσταση με τα οχήματα καθαριότητας. Με το όλο ζήτημα να έχει όπως προκύπτει ραγδαίες εξελίξεις, αφού ήδη από χθες το πρωί κινήθηκε η διαδικασία του Αυτοφώρου για τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση από την πλευρά του δήμου.

Καμία υποχώρηση

Αυτό που τονίζεται από πλευράς ΑΕΚ είναι πως δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή οπισθοχώρηση, αφού για το όλο θέμα υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Την οποία θα πρέπει να σεβαστεί ο δήμος, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα. Προκειμένου να απομακρυνθεί μια για πάντα ο σταθμός μεταφόρτωσης των απορριμματοφόρων από το άλσος και να μπορέσουν να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες για το γήπεδο στο συγκεκριμένο κομμάτι. Που βρίσκεται εντός των ορίων της «Αγια-Σοφιάς», σύμφωνα με την άδεια που έχει εκδοθεί και έχει στα χέρια της η Ενωση.

Αμεσα για εξτρέμ και κυνηγό

Φουλάρει για να κλείσει άμεσα εξτρέμ και σέντερ φορ η ΑΕΚ, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, όπως τόνισε ο νέος προπονητής της χθες στα γραφεία της ΠΑΕ