Το πιο λαμπερό παράσημο δεν το κρέμασε στο πέτο του ως χεντ κόουτς. Ο νέος τεχνικός του Αρη, ο Πάκο Ερέρα ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ράφα Μπενίτεθ (και συνάμα σκάουτερ), όταν ο Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη το 2005 στον επικό τελικό με τη Μίλαν που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ισπανός πάντως δεν μνημονεύει τη συγκεκριμένη επιτυχία ως κάτι ανεπανάληπτο ως προς τα συναισθήματα που βίωσε. Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από παλαιότερη ομιλία του σε σεμινάριο στο πανεπιστήμιο της πόλης Βαγιαδολίθ. Είναι ενδεικτικό ότι έβαλε στη ζυγαριά τα συναισθήματα της κατάκτησης του τρόπαιου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την άνοδο που πανηγύρισε (σεζόν 1991-92) ως προπονητής της Μπανταχόθ από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας στη Σεγκούντα Ντιβισιόν!

«Για μένα η Μπανταχόθ είναι το ίδιο μεγάλη με τη Λίβερπουλ. Η Λίβερπουλ είναι βέβαια πολύ πιο διάσημη. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μου προκάλεσε το ίδιο όμορφο συναίσθημα με την άνοδο της Μπανταχόθ στη Σεγκούντα Ντιβισιόν. Και οι δύο επιτυχίες μου έχουν μείνει αξέχαστες» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάκο Ερέρα.

Οσο κι αν είναι ασυνήθιστη μία τέτοια τοποθέτηση δείχνει έναν άνθρωπο που δεν διακατέχεται από μεγαλομανία. Έναν επαγγελματία που σέβεται κάθε ομάδα και δουλεύει με το ίδιο μεράκι και τον ίδιο ζήλο επιδιώκοντας το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.