Μπορεί το τελικό όνομα για τα Σκόπια να συμφωνηθεί στις συνομιλίες που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλές διαρροές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκλείστηκε η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν» ενώ προχθές σκοπιανά ΜΜΕ επέμεναν ότι θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός, Αντόνιο Μιλοσόσκι έδωσε τη δική του άποψη για το ζήτημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη το όνομα, αλλά υπάρχουν δύο επιλογές. Συγκεκριμένα, ο Μιλοσόσκι τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι αν το νέο όνομα της χώρας θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία».

Η ανάρτηση

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «χθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριών διπλωματών από το υπουργείο Εξωτερικών, επετεύχθη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος με όλες τις λεπτομέρειες, erga omnes και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Πλέον, αναμένουμε από τους συμβούλους των δύο χωρών, κ.κ. Μπασάνοβιτς και Καλπαδάκη, να οργανώσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσουν για το όνομα Βόρεια ή Νέα Μακεδονία!».

Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι Σλαβομακεδόνας πολιτικός γεννημένος 29 Ιανουαρίου 1976 στο Τέτοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Από τις 26 Αυγούστου 2006 μέχρι τις 28 Ιουλίου 2011 ήταν υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Όλα, πάντως, αναμένεται να κλειδώσουν τις επόμενες ώρες καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ θα γίνει σήμερα ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο.