Το yacht «Rising Sun», ιδιοκτησίας του αμερικανού μεγαλοεπιχειρηματία στον χώρο του entertainment Ντέιβιντ Γκέφεν, έκανε ήδη την εμφάνισή του στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Η εμβληματική, αξίας 590 εκατ. δολαρίων, θαλαμηγός, μία από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες στον κόσμο, φιλοξένησε το περασμένο καλοκαίρι σε μια κρουαζιέρα πολλών αστέρων τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, τη δημοσιογράφο Οπρα Γουίνφρεϊ, τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον Τομ Χανκς.

Ο ιδιοκτήτης της περίφημης Dream Works SKG αγόρασε το τεράστιο αυτό σκάφος από τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Oracle Λάρι Ελισον. Η θαλαμηγός έχει ταξιδέψει σε μακρινές θάλασσες με επιβάτες μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της πολιτικής, των media, της show business και της επιστήμης.

Ο Γκέφεν, στενός φίλος με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς, ο οποίος τον συνοδεύει πολλές φορές στις ανά τον κόσμο κρουαζιέρες του, δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Γαλλική Πολυνησία και την Κέρκυρα. Το σκάφος ρίχνει συνήθως άγκυρα στην περιοχή της Δασιάς, εκεί όπου βρίσκεται «κρυμμένο» μέσα στο πράσινο το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία και διεθνούς φήμης συλλέκτη Δάκη Ιωάννου.

Η Δασιά, με την πυκνή βλάστηση, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα ωραιότερα ίσως σπίτια που έχουν κτιστεί στο Νησί των Φαιάκων, είχε προσελκύσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον των παραγωγών και σκηνοθετών μιας από τις πλέον δημοφιλείς ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007. Εκεί γυρίστηκαν σκηνές από το φιλμ «For your eyes only», με πρωταγωνιστές τους Ρότζερ Μουρ και Καρόλ Μπουκέ. Κάποιοι από τους κατοίκους συνηθίζουν να αστειεύονται όταν το ογκώδες luxury yacht του Γκέφεν κάνει την εμφάνισή του στα νερά της Κέρκυρας. Χαρακτηρίζουν τη θαλαμηγό κάτι σαν… τεραστίων διαστάσεων παντόφλα!

Ο Τομ Χανκς και η λευκή βίλα

Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Ουίλσον ήταν αυτοί που «οδήγησαν» τους Γκέφεν και Ριβς στο Αιγαίο και την αγαπημένη τους μικρή Αντίπαρο. Ο βραβευμένος με Οσκαρ Τομ Χανκς, ο οποίος ως γνωστόν έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια σπίτι στην Αντίπαρο, ήταν αυτός που «ταξίδεψε» στην περιοχή και τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Οι ημέρες που το ζεύγος Χανκς θα φθάσει στην Αντίπαρο πλησιάζουν.

Ο αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός, φρόντισε ώστε αυτή τη φορά το σπίτι του να είναι απόλυτα προστατευμένο από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Δυο-τρία χρόνια πριν, το λεπτό προστατευτικό πλέγμα, που κρατούσε μακριά διάφορους «περίεργους» τύπους, κύλησε στην άμμο. Η παραλία Χανκς έμοιαζε λεηλατημένη. Τώρα όλα έχουν επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Ο Τομ και η Ρίτα είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους έλληνες και ξένους φίλους στη λευκή βίλα.

Ο Ραχμί Κοτς και το βιβλίο της Φαίης

Ο τούρκος billionaire Ραχμί Κοτς θα βρεθεί πάντως στο μικροσκοπικό, πρώην νησί της Μανταλένας. Ο Κοτς την επομένη της ομιλίας του (7 Ιουνίου στο Μουσείο της Ακρόπολης) θα περάσει από τα φιλόξενα νερά του Αιγαίου. Η οικογένεια Κοτς διαθέτει πολυτελή θαλαμηγό η οποία είναι συνήθως αγκυροβολημένη στα παράλια της γειτονικής χώρας. Διακοπές με πολυτελείς θαλαμηγούς, ηχηρά ονόματα των business, συναντήσεις, εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες. Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα αστραφτερό, αισιόδοξο πρόσωπο. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και σοβαρά. Εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι ξένοι τουρίστες οι οποίοι περπατούν με τα σανδάλια τους στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κοιτάζουν με έκπληξη ανθρώπους να επαιτούν πολύ κοντά στό το Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγο πιο μακριά, κάποιες φιγούρες κινούνται στα παράθυρα του μεγάλου, εντυπωσιακού σπιτιού που είχε κατασκευάσει ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς. Ο γνωστός κατασκευαστής και αρχιτέκτων έφυγε από τη ζωή, η κόρη του Φαίη Μπαρμπαλιά-Μάνεση τού αφιέρωσε όμως ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη και νοσταλγία.

Η Πιλάρ, η Ολγα και η φιλία με τον Louboutin

Το «Mad Love» των Sean Paul και Ντέιβιντ Γκέτα είναι από τα big hits του καλοκαιριού. Τα ταξίδια συνεχίζονται. Ιόνιο, Αιγαίο, με τη Μύκονο πάντα να κρατάει τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας τουριστών. Το ωραιότερο ίσως μαγαζί με «άρωμα» από Παρίσι, έχει δημιουργηθεί στο Νησί των Ανέμων και την «κοιλάδα» του Nammos. Πρόκειται για την boutique του μάγου των παπουτσιών με την κόκκινη σόλα Christian Louboutin. Το installation μέσα στον χώρο πραγματικά εξαιρετικό, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα μικρό μουσείο. Η ωραία Πιλάρ Ρούμπιο, σύζυγος του super star της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, ξόδεψε σημαντικά ποσά για shopping με τη σφραγίδα Louboutin. Μην ξεχνάμε ότι η Olga de Grece, η ελληνικής καταγωγής γαλαζοαίματη, κόρη του πρίγκιπα Μιχαήλ και της εικαστικού Μαρίνας Καρέλλα, σκηνοθέτησε μία από τις πλέον επιτυχημένες παγκοσμίως διαφημιστικές καμπάνιες του μάγου των παπουτσιών. Ο Louboutin είχε παντρέψει την ταλαντούχα Ολγα (στην Πάτμο) με τον πρίγκιπα Αϊμόνε της Σαβοΐας…