Και ενώ τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ακόμη από τον τελικό των λυγμών, νάτο το πρώτο χτύπημα. Ο Φαμπίνιο στον δρόμο για το Ανφιλντ. To «πολυεργαλείο» της Μονακό που με περίσσια άνεση στέκεται στο δεξί άκρο της άμυνας ή… στριμώχνεται στο μποτιλιάρισμα του άξονα. O αγαπημένος γιος του Λεονάρντο Ζαρντίμ, στην ίδια εξίσωση όπου προσεχώς προστίθεται ο Ναμπί Κεϊτά, πιθανότατα και ο Ναμπίλ Φεκίρ.

Με δυο λόγια: Η μηχανή της Λίβερπουλ δουλεύει στο full και όπως φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Μπορείς σχεδόν να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για τους Reds. Οχι μόνο επέστρεψαν αλλά πλέον είναι στο σημείο που ο Γιούργκεν Κλοπ είχε σχεδιάσει από τον Οκτώβρη του 2015, όταν δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη. Εχει την ομάδα που εξ αρχής ήθελε: τη φιλοσοφία που ήθελε, τη δυναμική που αρμόζει σε ένα club αυτού του μεγέθους, το ρόστερ που μπορεί να υπερασπιστεί το αγωνιστικό σχέδιο. Πινελιές απομένουν.

Στην πραγματικότητα ο γερμανός προπονητής βρέθηκε στο Μερσεϊσάιντ σε μια χρονική συγκυρία που του έπεσαν όλα μαζεμένα. Να διαχειριστεί το τέλος του Στίβεν Τζέραρντ, να αντέξει στις αποχωρήσεις του Σουάρες και του Στέρλινγκ. Να πάρει την δύσκολη απόφαση για τον «γυάλινο κύκνο» Ντάνιελ Στάριτζ. Να αντέξει και στην πώληση του Κουτίνιο. Ολα αυτά μέσα σε μια τετραετία.

Η διαχείριση του Κλοπ, άριστη. Η Λίβερπουλ χωρίς να έχει το μπάτζετ της Σίτι ή της Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή μπορεί να νιώθει ότι το ρόστερ της είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Ο Μο Σαλάχ, που δικαίως περιλαμβάνεται πλέον στην ελίτ των σούπερσταρ. Ο Σάντι Μανέ, που λειτουργεί ως αντίβαρο απέναντι. Ο Μπόμπι Φιρμίνιο, που όποιος δεν τον καταλαβαίνει «δεν καταλαβαίνει και το ποδόσφαιρο» κατά τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Τσαμπερλέιν, που φέτος έκανε μαγική σεζόν ως box to box. Ο Φαν Ντάικ, που ήρθε και άλλαξε την φυσιογνωμία της άμυνας. Ο Ρόμπερτσον λίρα 100 στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μίλνερ με τον Χέντερσον και τον Βαϊνάλντουμ, η αποκάλυψη του Οξφορντ, ο Λόβρεν με τον Μάτιπ, τώρα ο Φαμπίνιο με τον Κεϊτά και ίσως και τον Φεκίρ.

Αν πάρει μια απόφαση και για τους τερματοφύλακες έπειτα από όσα έγιναν στο Κίεβο με τον Κάριους, η Λίβερπουλ είναι έτοιμη για όλα.