Τη στάση τους στο Σκοπιανό αποφασίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε συμφωνία. Παράλληλα, τα νέα συλλαλλητήρια που προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα θέτουν και θέμα συμμετοχής –ειδικά για τη ΝΔ, η οποία τον περασμένο Φεβρουάριο δεν είχε επιβάλει κομματική πειθαρχία.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη συναινέσει προκαταβολικά σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα δίνει στα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ και το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο η Ελλάδα να παραδώσει εκ των προτέρων τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει και να αναμένει στο μέλλον και με δόσεις τη συμμόρφωση της γειτονικής μας χώρας».

ΛΥΣΗ-ΠΑΚΕΤΟ. Στο Κίνημα Αλλαγής αναμένουν την τελική πρόταση για να τοποθετηθούν, επαναλαμβάνοντας πως για εκείνους μια ολοκληρωμένη λύση περιλαμβάνει χρήση erga omnes, συνταγματική αναθεώρηση, δεσμεύσεις κατά του αλυτρωτισμού και ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Η συμφωνία θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της ΕΕ και «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης (Θέμα FM), τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής πρέπει «να συμβάλει σε μια λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον». Οπως συνέβη και στα προηγούμενα συλλαλητήρια, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συμμετέχει, αποθαρρύνοντας τα στελέχη από το να παραστούν –χωρίς όμως να το απαγορεύει.

Κάθετα αρνητικός σε λύση που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» εμφανίστηκε ο Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας τη σύνθετη ονομασία «γραμμή προδοσίας».