Με θερμά χειροκροτήματα η ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου υποδέχθηκαν την εκπαιδευτικό Άντρια Ζαφειράκου, η οποία διδάσκει στο Λονδίνο και απέσπασε το διεθνές βραβείο καλύτερου δασκάλου για το 2018 (Global Teacher Prize 2018) από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Varkey.

Σε εκδήλωση προς τιμήν της στο κυπριακό υπουργείο, ο υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης χαρακτήρισε την κ. Ζαφειράκου «εκπαιδευτικό πρότυπο», στο πρόσωπο της οποίας, όπως είπε, η πολιτεία «τιμά και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς της Κύπρου, που δίνουν κάθε μέρα με ευσυνειδησία και αφοσίωση έναν ωραίο και δύσκολο αγώνα, ώστε να προσφέρουν στα παιδιά την καλύτερη δυνατή παιδεία».

Απευθυνόμενος στην εκπαιδευτικό στην οποία επέδωσε τιμητική πλακέτα, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι η ευελπιστεί η σημερινή τελετή να γίνει η απαρχή μιας παραγωγικής, ουσιαστικής και επιτυχημένης συνεργασίας.

Η κ. Ζαφειράκου σημείωσε, από την πλευρά της: «Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, αυτό που κάνουν οι δάσκαλοι, είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αλλάζουν ζωές». Διαβεβαίωσε πως βρίσκεται στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών της Κύπρου και πως είναι έτοιμη να προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της στους συνάδελφους της.

Η τιμώμενη εκπαιδευτικός, της οποίας η μητέρα είναι από την Κύπρο και ο πατέρας από την Ελλάδα, κατά τη διήμερη επίσκεψη της στη μεγαλόνησο, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας, θα επισκεφθεί σχολεία και θα συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης, θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.