Αρχαιολογικούς θησαυρούς είχε κλέψει από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας 47χρονος νυχτοφύλακας με τη βοήθεια ενός 52χρονου. Η σημαντικότατη αυτή υπόθεση κλοπής αρχαίων μεγάλης αξίας εξιχνιάστηκε από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες ότι επρόκειτο να βγουν στη μαύρη αγορά έναντι μεγάλου ποσού αρχαιότητες από τη Σαντορίνη, έφθασαν στον εντοπισμό των δύο δραστών.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στη Σαντορίνη και τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου συνέλαβε τον 47χρονο νυχτοφύλακα και τον συνεργό του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο λεηλατούσαν αποθηκευτικούς χώρους του Μουσείου.

Ο αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι του νυχτοφύλακα. Η πολύτιμη συλλογή που ξεπερνούσε τις 15 αρχαιότητες περιελάμβανε σπάνια κομμάτια του 1700 π.Χ. Κατασχέθηκαν ακόμα ειδώλια κριού, γύπα και ένα πήλινο ειδώλιο όνου το οποίο ιππεύει γυναικεία μορφή που χρονολογούνται στο 700 π.Χ. Στην κατοχή τους βρέθηκε επιπλέον ένα κυνηγετικό όπλο. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νομοθεσιών για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προστασία των πολιτιστικών αγαθών κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.