Η επιθυμία του να επιστρέψει στην Ισπανία ήταν ο λόγος που αποφάσισε να αφήσει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ παρουσιάστηκε την Τρίτη από την Λας Πάλμας και στη συνέντευξη Τύπου επεσήμανε ότι ήταν πολύ δύσκολο να φύγει από την Ελλάδα.

«Για εμένα ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από την ΑΕΚ, η οποία θα έχει μια θέση στην καρδιά μου. Η επιθυμία μου όμως να επιστρέψω στην Ισπανία με έκανε να έρθω εδώ. Ευχαριστώ της Λας Πάλμας που με εμπιστεύτηκε για τη θέση του προπονητή. Ο στόχος της επιστροφής στην Primera Division μπορεί να επιτευχθεί. Πρέπει να δεχτούμε πού είμαστε τώρα και να μην σκεφτόμαστε το παρελθόν»

Για τον Σέρχιο Αραούχο: «Έκανε φανταστική χρονιά. Μου είπε τα καλύτερα για τη Λας Πάλμας και τώρα θέλω να το απολαύσω».

Για τη δουλειά που προτίθεται να κάνει στη Λας Πάλμας: «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στο νησί. Είμαι δουλευταράς και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Είμαι φιλόδοξος. Η δεύτερη κατηγορία στην Ισπανία έχει πολλές αγωνιστικές, είναι ανταγωνιστική και δύσκολη. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Από τη μεριά του ο τεχνικός διευθυντής της Λας Πάλμας, Τόνι Οτέρο, επεσήμανε: «Ο Μανόλο έδειξε μεγάλη επιθυμία να έρθει στην οικογένεια της Λας Πάλμας. Στο ισπανικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό πρόσωπο. Του ευχόμαστε να έχει εξαιρετική χρονιά».