Αυτό που όλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι συνέβη, επιβεβαιώθηκε. Ο πατέρας – τέρας της Λέρου ομολόγησε ότι βίαζε τα ανήλικα παιδιά του, με συμμετοχή και της μητέρας τους. 
Πρόκειται για 52χρονο άνδρα και τη 47χρονη σύζυγό του, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

Το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή ομολόγησε τις πράξεις του. Επί 4 χρόνια οι δύο γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι.

Το έγκλημα φανερώθηκε όταν το κορίτσι (μαθήτρια γυμνασίου) μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λέρου και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή Πλάκα της Λέρου, όπου ζούσε έναν εφιάλτη.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε η 14χρονη, η μητέρα όχι μόνο ήξερε και δεν μιλούσε, αλλά συμμετείχε στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών της.

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στο «Ε» αποκάλυψε και άλλα στοιχεία από την φρικιαστική υπόθεση. Ο δήμαρχος αρχικά συνεχάρη την αστυνομία που κατάφερε να βρει τα στοιχεία και τελικά να φτάσει στην αλήθεια. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και- όπως είπε- «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε άγχος, το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.
Υπάρχει και το άλλο σενάριο, πάντως, που λέει ότι τα παιδιά είπαν ψέματα για να δικαιολογήσουν άλλες πράξεις τους κι επεισόδιο με άλλα παιδιά.