Νυχτοφύλακας που εργαζόταν σε μουσείο της Σαντορίνης ήταν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο δράστης της κλοπής αντικειμένων μεγάλης αρχαιολογικής αξίας από τον χώρο τον οποίο υποτίθεται ότι φύλαγε. Μόλις διαπιστώθηκε από το προσωπικό του μουσείου ότι έλειπαν από την αποθήκη ορισμένα πολύ σημαντικά αντικείμενα, κινητοποιήθηκε η Ασφάλεια Αττικής που έφθασε στο νησί για να εντοπίσει τον δράστη.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού που σημειώνει: «Το Σάββατο, 26/5/2018, εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κλοπή αρχαίων αντικειμένων από αποθήκη μουσείου στη Σαντορίνη: τα παραπάνω πληροφορεί με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμπληρώνοντας:

«Στα χέρια του φερόμενου ως δράστη, νυχτοφύλακα της Υπηρεσίας, βρέθηκαν 15 πήλινα αγγεία του 17ου αι. π.Χ. από το Ακρωτήρι καθώς και 3 ειδώλια, δύο λίθινα και ένα πήλινο, και ένα αντικείμενο από ορεία κρύσταλλο, γεωμετρικών-αρχαϊκών χρόνων από το ιερό της Αφροδίτης στην Αρχαία Θήρα.

Τα αντικείμενα επεστράφησαν στο Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει ήδη στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες».