Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου η οποία φέρεται να έχει σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα της μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η γιατρός η οποία κατηγορείται για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτη, στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε ανταλλάγματα για τις πράξεις της αυτές.

Η κατηγορουμένη φέρεται να είπε πως υπέγραψε τις επίμαχες συνταγές καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε. Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της.

Η 44χρονη εμφανίζεται σίγουρη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.