Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε την Παρασκευή τα δικαστήρια των Χανίων, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Προϊσταμένους του Εφετείου, του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου και της Εισαγγελίας καθώς και με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνδράμει στην αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων χώρων των Δικαστηρίων, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικοί, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα για παραχώρηση των παλιών Δικαστικών Φυλακών, για τη στέγαση του Αρχείου των Δικαστηρίων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιτευχθεί μείωση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων κατά 30%: «Με τις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις που κάναμε, με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος στη διοικητική δικαιοσύνη και την ενίσχυση με προσωπικό και δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων, αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Από τις 310 χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις, έχουμε φτάσει στις 190 χιλιάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι το αρχείο των παλαιών φυλακών Ιτζεδίν στα Χανιά θα αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ εκπονείται μελέτη για την μετατροπή των γερμανικών κελιών των αγροτικών φυλακών Αγιάς σε μουσειακό χώρο.
Το απόγευμα ο κ. Κοντονής παρέστη στην τελετή απονομής των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Κατάρτισης στους 30 συμμετέχοντες του προγράμματος Μαγειρικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Όπως είναι γνωστό, την Κυριακή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Λασιθίου.