Ο Ντάνιελ Τζέικομπ (Daniel Jacob) άρχισε να ασχολείται με τον χώρο της Τέχνη στο Σικάγο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διοχετεύοντας  τις ιδέες του σε γλυπτά και σε έργα με χαρτί.

Παιδί ρώσων μεταναστών, αισθανόταν ότι όφειλε να αποδείξει ότι υπάρχει και γι" αυτόν θέση στο «American dream». Γι" αυτό και αφιέρωσε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στις μπίζνες. Πέτυχε, αλλά επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη: την τέχνη.

Τελευταία, πειραματίζεται με κρύσταλλα και πέτρες για να δημιουργήσει γλυπτά εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα: γλυπτά παγωτών ξυλάκι που έχουν αρχίσει να λιώνουν μετά από δαγκωματιά, γλυπτά αθλητικών παπουτσιών Air Jordan, γλυπτά ζώων, ακόμη και γλυπτά καπακιών φρεατίων υπονόμου.

Κάθε έργο του ξεκινά με ένα τρισδιάστατο σκανάρισμα, το οποίο στη συνέχεια λαξεύει σε ρητίνη και, στη συνέχεια, καλύπτει – με το χέρι – με εκατοντάδες χιλιάδες πολύχρωμους κρυστάλλους Swarovski.

Κάποια από τα έργα του εκτίθενται αυτή την περίοδο σε μια καινούργια γκαλερί στη Νέα Υόρκη, τη Nonfinito Gallery μέρχι τα τέλη Μαΐου.