Ενα από τα …δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «νεοφώτιστοι» ιδιοκτήτες κάθε νεοσύστατης επιχείρησης είναι η ονοματοδοσία. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ με τους συνεταίρους του, όμως όπως φαίνεται βρήκαν την λύση.

Miami Freedom, λοιπόν, θα είναι όπως όλα δείχνουν το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας που δημιουργεί ο Αγγλος αστέρας και η οποία, σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, θα ενταχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) από το 2020.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική εφημερίδα «Miami Herald», τα τέσσερα ονόματα από τα οποία κλήθηκαν να επιλέξουν οι ιδιοκτήτες της νέας ομάδας, ήταν Miami Freedom Football Club, Miami Freedom United, Miami Freedom FC και Miami Freedom.

Οπως είναι γνωστό, τον περασμένο Ιανουάριο και μετά από τέσσερα χρόνια ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Μπέκαμ επισημοποίησε την δημιουργία της ομάδας του. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Παρί Σεν Ζερμέν, έκλεισε την καριέρα του στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, απέκτησε το δικαίωμα να αποκτήσει μία ομάδα έναντι μόλις 25 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι περίπου 150 που είναι το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο.

Επικουρούμενος από εκατομμυριούχους συνεταίρους, ο Μπεκαμ, αγόρασε στην περιοχή Οβερτάουν ένα οικόπεδο και έχει δρομολογήσει την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 25.000 θέσεων, σε μία επένδυση που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολάρια.