Δεν θα μεταβεί με τον Εργοτέλη στα Τρίκαλα ο Ούγκο Κάιπερς για την τελευταία αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Ο βέλγος σέντερ φορ αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε χθες ο Τάκης Γκώνιας (μιας και το ματς διεξάγεται αύριο Παρασκευή) και η εξήγηση είναι μεταγραφική. Από τη στιγμή που –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις –έκλεισε το deal με την ΑΕΚ, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ρισκάρουν οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή σε ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Φυλάνε, κατά το κοινώς λεγόμενο, τα ρούχα τους. Εξ όσων γνωρίζω, άλλωστε, και ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων έχει τις… παγίδες του. Βλέπω όμως και μία άλλη προέκταση σε αυτή την είδηση. Ο Κάιπερς δεν θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες είχε να αναδειχθεί τοπ σκόρερ στην κατηγορία. Δύο λιγότερα γκολ μετράει από τον Δημήτρη Μάνο του ΟΦΗ (22 έναντι 24) και δεν θεωρείτο απίθανο να υπερκαλύψει τη διαφορά.

«Παίζει» και η πρώην Γιουγκοσλαβία

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει ρίξει το βάρος στην ισπανική αγορά αναφορικά με την ενίσχυσή της, ελέω Χιμένεθ φυσικά, όμως τα μάτια των Κιτρινόμαυρων είναι στραμμένα και αλλού. Οπως μαθαίνω, εσχάτως έχουν έρθει στο προσκήνιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και από την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Μια αγορά που γνωρίζουν καλά τόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όσο και μέλη του τμήματος σκάουτινγκ της ΑΕΚ. Λέγεται πως για το θέμα του σέντερ φορ έχουν εντοπίσει λύσεις που τέθηκαν υπόψη του ισπανού τεχνικού. Ολες αυτές και όχι μόνον, εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ομιλείτε ελληνικά;

Υπόσχεση ότι του χρόνου, που θα έχει συμπληρώσει πλέον τρία χρόνια στην πατρίδα μας, θα εμφανιστεί σε ανάλογη εκδήλωση χωρίς μεταφραστή έδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου προπονητών και παικτών για την τελική φάση των πλέι οφ της stoiximan.gr Basket League. O ισπανός κόουτς έχει μάθει αρκετές λέξεις (κάνει εδώ και κάποιο διάστημα μαθήματα ελληνικών) τις οποίες ενίοτε πετάει και στους παίκτες του στις προπονήσεις, αλλά και στους δημοσιογράφους στις συνεντεύξεις Τύπου. Πάντως, αν τα καταφέρει μέχρι του χρόνου, θα βάλει τα γυαλιά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς (σε αυτόν τον τομέα, εννοείται) ο οποίος 13 χρόνια στην Ελλάδα δεν κατάφερε να μιλήσει ελληνικά. Μεταξύ μας, πάντως, καταλάβαινε τα πάντα, απλώς προτιμούσε να μιλάει με μεταφραστή. Θα αναζητούσε ασφάλεια, προφανώς.
Η ΕΠΣ Αθηνών και οι φαεινές ιδέες της

Αυτά είναι τα ωραία. Οχι τίποτε άλλο, αλλά να μπαίνουμε στο κλίμα ενόψει της επόμενης σεζόν. Πρότεινε, λέει, η ΕΠΣ Αθηνών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή συνέχισης ενός αγώνα ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας ή άλλου φυσικού προσώπου που έχει δηλωθεί στο φύλλο αγώνα από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου!

Δηλαδή, του πέταξε του Γκαρσία εκείνος ο «εύστοχος» στην Τούμπα ένα ρολό ταμειακής μηχανής και τον ξάπλωσε; Πέταξαν στον Ιβιτς στη Λεωφόρο ένα κουτί μπίρας; Ε, τα ματς θα διεξάγονται ή θα συνεχίζονται κανονικά. Για να σταματήσουν, μάλλον θα πρέπει να τους πετυχαίνει μια 12άδα μπίρες, ή όλες οι ταμειακές μηχανές που χρησιμοποιεί ένα σουπερμάρκετ! Πρόταση που θα έλεγα ότι διεκδικεί βραβείο ευρηματικότητας! Θα μπορούσε, εξάλλου, η ΕΠΣ της Αθήνας, η οποία φημίζεται για τις χοροεσπερίδες με παρόντα μεταξύ άλλων τον Δημήτρη Μελισσανίδη, να προτείνει και κάποια επιπλέον μέτρα για να μη χαλάνε έτσι οι «ποδοσφαιρικές γιορτές», όπως λέει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Να φορούσαν κράνη και πανοπλίες οι αξιωματούχοι ενός ματς; Λέτε η επόμενη πρόταση προέδρου Ποδοσφαιρικής Ενωσης να σχετίζεται με το να δοθεί το ελεύθερο ώστε παράγοντες να φέρουν και όπλο;

Μπροστά τους είναι βουνά

Aντε τώρα να βρεις το ηθικό να τα βάλεις με τους Αιωνίους…

Καλοί και άγιοι είναι ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ, αλλά πέφτουν πάνω στα κάστρα του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ, απ’ όπου δεν περνάει ούτε κουνούπι! Ως γηπεδούχος σε σειρές ημιτελικών του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός τρέχει σερί 36-0, ενώ ο Παναθηναϊκός στην έδρα του έχει να επιδείξει σκορ 30-0. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν για τελευταία φορά σε εντός έδρας ημιτελικό στις 4 Ιουνίου 2003 στα Πατήσια από το Περιστέρι με 85-82, διά χειρός Μιχάλη Πελεκάνου ο οποίος σκόραρε με τρίποντο στην εκπνοή. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε καταγραφεί η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σε ημιτελικό στο δικό του σπίτι: στις 3 Μαΐου 2000 με 69-66 από τον ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Μπαλογιάννη να πετυχαίνει το καθοριστικότερο καλάθι της βραδιάς. Μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω.

Ενας τενίστας βοηθά Κόκκινους Διαβόλους

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει παίξει (χωρίς να το θέλει) τον ρόλο του στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008, στη Μόσχα. Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε νικήσει τότε την Τσέλσι στη διαδικασία των πέναλτι και ένας από τους συνεργάτες του, ο Ρενέ Μιούλενστιν, αποκάλυψε ένα τρικ που χρησιμοποίησε με πρωταγωνιστή τον Φέντερερ. Φανατικός φίλος του τένις και θαυμαστής του Ελβετού, ο Μιούλενστιν διάλεξε πέντε βίντεο από αγώνες του στο Γουίμπλεντον, ζητώντας από τους παίκτες να βρουν πιο ματς ήταν, το σετ, αλλά και τον συγκεκριμένο πόντο. Αυτό το έκανε όχι για να ελέγξει τις γνώσεις τους σχετικά με το τένις, αλλά για να δείξει τον τρόπο που ο Φέντερερ έβγαζε πάντα το 100% των δυνατοτήτων του. Επίσης, το γεγονός ότι κατάφερνε να είναι πάντα συγκεντρωμένος, ανεξάρτητα από αυτά που είχαν συμβεί σε προηγούμενα γκέιμ ή σετ. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, πέτυχε τον στόχο του…

Τα όπλα χρόνια δεν κοιτούν!

Το γεγονός ότι η Αννα Κορακάκη συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής που άρχισε χθες στο Μόναχο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, όπου μάλιστα εκτός από τα 10 και τα 25 μέτρα θα αγωνιστεί εκ νέου με τον αδελφό της Διονύση στο μεικτό.

Η είδηση της διοργάνωσης είναι ότι θα λάβει μέρος και η Αγη Κασούμη στα 52 της χρόνια! Μια εμβληματική μορφή της διεθνούς σκοποβολής με παρουσία-ρεκόρ σε έξι συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (1984 έως και 2004), η οποία μάλιστα πρόσφατα κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα για 40ή φορά(!) βάζοντας υποψηφιότητα για το βιβλίο Γκίνες –μάλιστα στον τελικό νίκησε και την Αννα Κορακάκη.

Δεν ξέχασαν τον Βαλέριο

Η κίνηση του Λεωνίδη να δώσει το «παρών» στην κηδεία του καλού του φίλου και μεγάλου αντιπάλου Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου δεν ξεχάστηκε από τους Τούρκους. Τον τίμησαν με το ανώτατο βραβείο στην εκδήλωση της τουρκικής ολυμπιακής επιτροπής για τα βραβεία fair play 2017. To μεγάλο αυτό βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ολυμπιονίκη μας ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Σπουδαίος αθλητής, ξεχωριστός άνθρωπος ο Βαλέριος…