Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο (υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης. Εξέφρασαν την αντίθεση τους στην εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η οποία όπως επισημαίνουν αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων-ημερών ασφάλισης για τους εργαζόμενους σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαγιάννης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βάσει της εγκυκλίου η ασφάλιση δεν θα γίνεται με βάση τις ημέρες εργασίας και τις αποδοχές του εργαζομένου, αλλά μόνο με βάση τις ώρες εργασίας που έχουν δηλωθεί από τον εργοδότη στον ΕΦΚΑ. Με την αλλαγή αυτή, όπως υποστήριξε, υπάρχει κίνδυνος οι εκπαιδευτικοί να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα ένσημα που χρειάζονται για ασφάλιση και για ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι.

Οι εκπαιδευτικοί, που ζητούν απόσυρση της εγκυκλίου, επέδωσαν υπόμνημα στις γραμματείες του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και μετά αποχώρησαν.