Εξαντλήθηκε κάθε ελπίδα του αρχηγού του Περού Πάολο Γκερέρο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί θετικός σε κοκαΐνη στον αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Αργεντινή, τον περασμένο Οκτώβριο.

Πρωτόδικα του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 12 μήνες, που όμως μειώθηκε στους έξι ύστερα από έφεση. Η WADA ωστόσο προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο αύξησε την ποινή του Γκερέρο στους 14 μήνες, απόφαση που του στερεί τη δυνατότητα να παίξει στο Μουντιάλ.

Η τελευταία του ελπίδα ήταν ο πρόεδρος της FIFA. Σε ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας τονίζεται ωστόσο πως ο Τζιάνι Ινφαντίνο εξέφρασε τη βαθιά κατανόηση για την απογοήτευση του Γκερέρο, αλλά του υπενθύμισε πως η ποινή επιβλήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο έπειτα από έφεση που ασκήθηκε κατά της ανεξάρτητης δικαστικής Αρχής της FIFA.

Στο πλευρό του ποδοσφαιριστή είχαν ταχθεί οι αρχηγοί των αντιπάλων του Περού στο Μουντιάλ, ο Γιορίς της Γαλλίας, ο Ζέντινακ της Αυστραλίας και ο Κιάερ της Δανίας, καθώς επίσης η Διεθνής Ενωση Ποδοσφαιριστών.