Κάτω από τη μαγευτική Ακρόπολη, το λίκνο του πολιτισμού μας, και μια από τις κορυφαίες τοποθεσίες του κόσμου, προπονητές και παίκτες των τεσσάρων ημιφιναλίστ του πρωταθλήματος είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν για λίγο μπροστά σε μια απίστευτη θέα.

Λίγες ώρες πριν από την αποψινή πρεμιέρα των ημιτελικών της stoiximan.gr Basket League, με τα πρώτα παιχνίδια Ολυμπιακός – Προμηθέας (18.00, Cosmotesport 7) και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (20.00, Cosmotesport 4), οι πρωταγωνιστές προσπάθησαν να εμπνευστούν από το τοπίο και να ξεφύγουν λίγο από τα τετριμμένα με τη φωτογράφιση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην οποία είχαν την τιμητική τους περισσότερο οι παίκτες (Μαργαρίτης – Βουγιούκας – Σπανούλης – Γκίκας).

Οι δύο αρχηγοί, Ολυμπιακού (Σπανούλης) και Παναθηναϊκού (Βουγιούκας), ο πρώτος σωστό μοντέλο και ο δεύτερος με πιο κάζουαλ ντύσιμο, έδωσαν τα χέρια ανάμεσα στο Κύπελλο και την… Ακρόπολη με την ευχή να νικήσει ο καλύτερος, τη στιγμή που κάποιοι τουρίστες αλλά και Ελληνες είχαν στρέψει για λίγο τις φωτογραφικές μηχανές τους αντί για την Ακρόπολη στους παίκτες!

«Χωρίς βία»

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε λίγο παραπάνω σε αυτές τις υπέροχες εικόνες. «Πρέπει να εμπνευστούμε από τον πολιτισμό και το πνεύμα για να δώσουμε το παράδειγμα και να είναι ήρεμοι οι αγώνες, χωρίς βία» τόνισε ο ισπανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος ούτε που ήθελε να ακούσει για το αήττητο της ομάδας του (το κοντέρ έχει φτάσει στο 28-0!), το οποίο όπως είπε έχουν βγάλει από το μυαλό τους αυτός και οι παίκτες του.

«Οι προπονητές και οι παίκτες πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα και νομίζω το κάνουμε χρόνια. Αλλοι είναι οι παράγοντες του αθλητισμού που δίνουν τη σπίθα στους κακούς οπαδούς και το ερέθισμα για επεισόδια στα γήπεδα» πρόσθεσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, εννοώντας φυσικά πολύ σωστά ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά από την πολιτεία και τις διοικήσεις. Οσο για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό, παραδέχθηκε ότι είναι καλό τεστ για την ομάδα του.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε: «Δεν βιαζόμαστε για τους τελικούς, αφού έχουμε μπροστά μας τους ημιτελικούς με μια εξαιρετική ομάδα».

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε λόγο για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα και ευχήθηκε να τελειώσει ακόμα πιο συναρπαστικά χωρίς βία.