Κλείνει η συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στη διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ και οι υπογραφές που θα την επικυρώνουν αναμένεται να πέσουν στις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε νέο πλαίσιο που θα διέπει τις εργασιακές σχέσεις των 11.000 εργαζομένων της εταιρείας για τρία χρόνια. Οπως αναφέρουν πηγές των «ΝΕΩΝ», στο επίμαχο θέμα του τροφείου που θα παίρνουν κάθε μέρα όσοι απασχολούνται στον όμιλο, αυτό θα διατηρηθεί για το 2018 στα 6 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για παροχή ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ ετησίως, η οποία καλύπτει τα έξοδα σίτισης.

Αν και ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης είχε ταχθεί κατά της χορήγησής του, εντούτοις, όπως όλα δείχνουν, έκανε ένα βήμα πίσω. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση συνάρτησε το ύψος του συγκεκριμένου επιδόματος με το κόστος του προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα δοθεί από την εταιρεία προς τους εργαζομένους. Το κόστος αυτής θα καλύπτεται από τη δαπάνη της ΔΕΗ για το τροφείο. Ετσι, ανάλογα με το ύψος της, θα περικόπτεται και το αντίστοιχο ημερήσιο τροφείο. Για την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα γίνει διαγωνισμός.

Συνεπώς για το 2019 το τροφείο δεν αποκλείεται να είναι χαμηλότερο από το φετινό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι.