Τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε κατά της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτών εν αναμονή της δίκης με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας και την καταπάτηση σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Είναι η τρίτη φορά που προκλητικά οι Τούρκοι δεν αποδέχονται τις εξηγήσεις, απορρίπτουν το αίτημα και κρατούν στη φυλακή τους στρατιωτικούς.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης ζήτησαν την απελευθέρωσή τους κατά τη διάρκεια της κατάθεσής στους στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι μετά από 83 ημέρες από τη σύλλήψή τους βρίσκονται μέχρι σήμερα υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές, ισχυρίστηκαν προηγουμένως ότι χάθηκαν ακολουθώντας «ύποπτα χνάρια στο χιόνι» στην περιοχή των συνόρων, διασχίζοντας κατά λάθος την τουρκική πλευρά.

Έτσι, οι δύο τους θα μείνουν στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι να τους αποδοθεί κατηγορητήριο, άγνωστο πότε, σίγουρα όχι πριν από τις τουρκικές εκλογές.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στο δικαστήριο, όπου έφτασαν με κλούβα και φορώντας χειροπέδες.