Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και της τοξικολογικής εξέτασης περιμένουν οι ειδικοί που διερευνούν τα αίτια της τραγωδίας με το ταχύπλοο που καρφώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βράχια, στα Σφακιά, με αποτέλεσμα τρεις νέοι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστεί σοβαρά ο τέταρτος της παρέας που παραμένει στο νοσοκομείο των Χανίων.

Παράλληλα, πραγματογνώμονες διενέργησαν αυτοψία στο κουφάρι του σκάφους που προσέκρουσε στον Φοίνικα Σφακίων εξετάζοντας την περίπτωση να σημειώθηκε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στο σκάφος.

Η έκθεση από την πραγματογνωμοσύνη σε συνδυασμό με τη νεκροψία – νεκροτομή αλλά και τη μαρτυρία του τέταρτου της παρέας που νοσηλεύεται με βαριά κατάγματα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Χθες, έγινε η κηδεία του 35χρονου ιδιοκτήτη μπαρ στα Χανιά Μανώλη Τσεπίση. Σήμερα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στα δύο αδέλφια Στέλιο και Κωστή Κωνστανταράκη, ηλικίας 33 και 32 χρόνων, που έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Τα ξημερώματα. Το δυστύχημα προκλήθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, οι τρεις νέοι, μαζί με τον τέταρτο της παρέας, είχαν ξεκινήσει από τα Χανιά το πρωί τού Σαββάτου για να πάνε στο «μπάτσελορ» πάρτι ενός φίλου τους. Πάντα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον γυρισμό από την Αγία Ρουμέλη και με κατεύθυνση το Λουτρό, όπου και θα διανυκτέρευαν, το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν ανέπτυξε ξαφνικά ταχύτητα και έπεσε πάνω στα βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Ο ήχος που προκλήθηκε από τη σφοδρή πρόσκρουση του ταχύπλοου κινητοποίησε ψαράδες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν το Λιμενικό και την Πυροσβεστική. Ετσι, ύστερα από λίγο στο σημείο έφτασαν λιμενικοί και 12 πυροσβέστες από τα κλιμάκια της Ανώπολης και Βρυσών για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Ψαράδες κατάφεραν να ανασύρουν από τη θάλασσα τον 31χρονο τραυματία, που σφάδαζε από τους πόνους εξαιτίας των καταγμάτων στους σπονδύλους και τα πλευρά.

Ο νεαρός άντρας, που ήταν ο κουμπάρος στον γάμο που επρόκειτο να γίνει, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται, όπως προαναφέρθηκε, στο νοσοκομείο των Χανίων με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται από τους γιατρούς σοβαρή.

Λιπόθυμος. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το Λιμενικό, ο 35χρονος ιδιοκτήτης μπαρ ανασύρθηκε από τη θάλασσα λιπόθυμος και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σφακίων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Κατά τους λιμενικούς, το σκάφος μετά τη σφοδρή πρόσκρουση στα βράχια ανετράπη εγκλωβίζοντας το ένα από τα δύο αδέλφια. Λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε και ο δεύτερος αδελφός. Και οι δύο ανασύρθηκαν λιπόθυμοι και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους από τους γιατρούς.

Τα δύο αδέλφια ήταν γνωστοί οδοντίατροι των Χανίων. Ο Στέλιος Κωνστανταράκης έκανε το 2012 μεταπτυχιακές σπουδές στην εμφυτευματολογία στο πανεπιστήμιο UCLA ενώ ο Κωστής Κωνστανταράκης ήταν γενικός οδοντίατρος με εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τορίνο.