Άφωνο δηλώνει το χωριό του πατέρα του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο σε πολλούς ανθρώπους την Παρασκευή στο Τέξας. Για «ήσυχους και φιλειρηνικούς ανθρώπους» που ποτέ δεν έδωσαν αφορμή για αρνητικά κάνουν λόγο οι κάτοικοι στη Μαγουλίτσα Καρδίτσας, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ όσον αφορά τον ίδιο τον δράστη, όπως σημειώνει το Reuters, οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ήσυχο και μοναχικό ενώ σχολιάζει το γεγονός ότι στην ορθόδοξη εκκλησία του Γκάλβεστον ο Παγουρτζής εμφανίζεται να χορεύει με άλλα κουστουμαρισμένα παιδιά.

Υπάρχουν ωστόσο φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το πάθος του με τα όπλα. Πρόκειται για ανάρτησή του στις 30 Απριλίου -η οποία αργότερα κατέβηκε από το λογαριασμό του- όπου τον δείχνει να φοράει ένα μαύρο μπλουζάκι πάνω στο οποίο ήταν γραμμένη με λευκά γράμματα η φράση «Born to Kill» (Γεννημένος για να σκοτώσει), ενώ νωρίτερα είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στο Instagram που δείχνει ένα μαχαίρι, ένα όπλο και έναν πυρσό, με τίτλο: «Hi f **** s» (Γεια σας γ********ς).

Επίσης φωτογραφία που κυκλοφορεί απεικονίζει ζακέτα του με ναζιστικά σύμβολα.

«Δεν έχουμε λόγια. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο», λέει ο Κώστας Σπανός πρόεδρος της κοινότητας Μαγουλίτσας στο Reuters, «ένα πολύ μικρό χωριό στην κεντρική Ελλάδα με μόλις 500 κατοίκους», όπως σχολιάζει το διεθνές πρακτορείο τη γενέτειρα του πατέρα του Παγουρτζή.

«Έχουμε πάθει σοκ. Είμαστε μία μικρή κοινότητα και αυτό μας κάνει να φαινόμαστε πολύ κακοί» προσθέτει ο Σπανός.

Ο πατέρας του Παγουρτζή, Αντώνης, μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν περίπου 25 ετών, «αλλά εξακολουθεί και επισκέπτεται το χωριό μία φορά το χρόνο, κάθε καλοκαίρι όπου διατηρεί και μια μικρή επιχείρηση με αγροτικά μηχανήματα», λέει άλλος κάτοικος του χωριού.

«Ήσυχοι άνθρωποι, με το μυαλό τους στη δουλειά. Και ο πατέρας ποτέ δεν προκάλεσε πρόβλημα», συνέχισε.

Όσον αφορά τον δράστη, σπάνια επισκεπτόταν το χωριό. Όσοι τον θυμούνται τον περιγράφουν ως ήσυχο παιδί χωρίς σημάδια παραβατικής ή άλλης συμπεριφοράς.