Εξαιρετικές επιδόσεις, αν και ουσιαστικά βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν του στίβου, είχαμε στην 8η Διεθνή Αθλητική Συνάντηση «Χανιά 2018», που διοργάνωσε ο ΓΣ «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έπιασε στα 200μ το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, όπως και ο Μιλτιάδης Τεντόγλου που εντυπωσίασε στο μήκος. Για λίγο το έχασε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια, με τον Οδυσσέα Μουζενίδη να σημειώνει πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στη σφαιροβολία.

Πάντως, εκτός του Τεντόγλου που έκανε 8.19μ, την παράσταση «έκλεψε» και η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ με 4.72μ, που είναι η 5η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, αλλά και η κορυφαία στην Ευρώπη. «Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και είμαι χαρούμενη για το 4.72μ. «Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά και αποδίδει η δουλειά που κάνω με τον προπονητή μου, Ανδρέα Τσώνη. Τώρα θα μετάσχω στο Όσλο και λογικά στη Λοζάνη», είπε η Κυριακοπούλου.

Ο Τεντόγλου είχε πολύ καλά άλματα στο μήκος, αλλά το έκτο και τελευταίο του ήταν καθοριστικό. Ο νεαρός αθλητής προσγειώθηκε στα 8.19μ, αφού ξεκίνησε τον αγώνα του με 7.84μ. (1,0), συνέχισε με 7.99μ (1,1), 8.01μ (0,5) και 7.96μ, ενώ άφησε την πέμπτη προσπάθεια. Με το 8.19μ έγινε ο κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη και έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι σε θέση να διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

«Ήθελα μια καλύτερη επίδοση και αυτό γιατί βλέπω και στις προπονήσεις πως μπορώ να κυνηγήσω μεγαλύτερα άλματα. Εκανα άλματα για πρώτη φορά με ολόκληρη τη φορά μου και αυτό είχε ως συνέπεια να κάνω κάποια λάθη. Σίγουρα θα πάρω μέρος σε κάποια μίτινγκ στο εξωτερικό, αλλά προέχει να είμαι υγιής. Θέλω σταθερότητα στα μεγάλα άλματα και να βελτιώνομαι αγώνα με τον αγώνα», είπε ο Τεντόγλου, που θα συνεχίσει στις 2 Ιουνίου στο Χένγκελο.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έκανε μια καλή κούρσα στα 200μ και αναδείχθηκε νικητής με 20.62, πιάνοντας και το όριο για το Βερολίνο. Δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 20.85, ολοκληρώνοντας τις καλές εμφανίσεις του στο μίτινγκ, μετά τη νίκη του στα 100μ με 10.43 και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Κώστας Δουβαλίδης, που δεν είχε τον απαραίτητο συναγωνισμό στην κούρσα των 110μ εμπόδια, ενώ στα τελευταία μέτρα ένιωσε και έναν πόνο στην μέση, τερμάτισε σε 13.62, κοντά στο 13.60, που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Δεν μου βγήκε η κούρσα. Μετά το έβδομο εμπόδιο στραβοπάτησα και ένιωσα έναν έντονο πόνο στη μέση, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό», είπε ο Δουβαλίδης, ο οποίος θα συνεχίσει τους αγώνες του το ερχόμενο Σάββατο στη Βάρη.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έχει αρχίσει εντυπωσιακά τη σεζόν και το απέδειξε και στο μίτινγκ «Χανιά 2018». Ο νεαρός σφαιροβόλος σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με 18.72μ, επίδοση με την οποία κατέρριψε την προηγούμενη δική του που ήταν 18.66μ (τέλη Απριλίου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα) και βέβαια αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα, με δεύτερο τον Τάσο Λατιφλάρι με 18.42μ.

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 13.93μ, ωστόσο είχε μεγάλα, αλλά άκυρα άλματα. «Το πρώτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, αλλά οριακά άκυρο. «Είμαι καλά για την εποχή και δεν αγχώνομαι να βγάλω το μεγάλο άλμα, γιατί ξέρω πως κάποια στιγμή θα έρθει. Επόμενος αγώνας για μένα θα είναι στις 7 Ιουνίου στο Diamond League του Όσλο κι έπειτα σε αυτό του Παρισιού», είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πήρε τη νίκη στα 100μ εμπόδια κι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τις κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε στο πόδι. Η Πεσιρίδου στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν τερμάτισε σε 13.13, όσο και η Ρουμάνα Αναμαρία Νεστέριουτς που βοήθησε να γίνει μια καλή κούρσα.

«Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να ξεκινώ από αυτό το μίτινγκ την προσπάθειά μου στη θερινή περίοδο. Είμαι ευχαριστημένη με το 13.13 και φυσικά θέλω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (13.10), το οποίο θα επιδιώξω στους επόμενους αγώνες μου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στα «Δρόμεια». Στόχοι μου στη σεζόν είναι εκτός του Ευρωπαϊκού και οι Μεσογειακοί Αγώνες και βέβαια ένας χρόνος κάτω από τα 13.00 για να έχω ελπίδες διάκρισης.

Στα 400μ η Ελπίδα Καρκαλάτου διένυσε την απόσταση σε 54.41 και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ στα 400μ των ανδρών πρώτευσε ο Γερμανός Τόμπιας Λάνγκε με 46.90, με δεύτερο τον Μιχάλη Παππά με 47.38.