Η Γερμανία έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Αυτό προβλέπει η ελβετική τράπεζα UBS, δίνοντας μάλιστα ποσοστό 24% στην ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ.

Η πρόβλεψη αυτή στηρίχθηκε σε στατιστικό μοντέλο στο οποίο χρησιμοποίησε αποτελέσματα από τα πέντε προηγούμενα τουρνουά, τη δυναμικότητα της ομάδας, αλλά και την πορεία της στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, δεύτερη στις πιθανότητες κατάκτησης του Μουντιάλ είναι η Βραζιλία με 19,8% και τρίτη η Ισπανία με 16,1%.

«Η Γερμανία και η Βραζιλία θα έχουν εύκολο ξεκίνημα στη διοργάνωση, ενώ η Ισπανία θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Πορτογαλίας, στο πρώτο της παιχνίδι» είπε ο Μίχαελ Μπόλιγκερ, επικεφαλής της ομάδας. «Η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη για Ισπανία και Βραζιλία, που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά Αργεντινή και Αγγλία».

Η Ισλανδία στο 0,2%

Οσο για τη διοργανώτρια Ρωσία, η πρόβλεψη αναφέρει πως είναι πιθανό να φτάσει στη φάση των 16 όπου όμως μπορεί να αντιμετωπίσει Πορτογαλία ή Ισπανία. Τι πιθανότητες έχει να κατακτήσει το τρόπαιο η πρωτάρα Ισλανδία; Η UBS της δίνει 0,2%. Ποιες άλλες μπορούν να κάνουν την έκπληξη: Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και Αργεντινή. Για τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του ο Μπόλιγκερ υποστήριξε: «Η τύχη της Αργεντινής εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από την κατάσταση των αστεριών της, η οποία κατά την άποψή μας είναι ένα στοιχείο αβεβαιότητας και αρκετά δύσκολο να εκτιμηθεί από το μοντέλο μας».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε Αγγλία και Βέλγιο, που χαρακτηρίζονται «ισορροπημένες» ομάδες, αλλά για να φτάσουν έως στα ημιτελικά θα πρέπει να περάσουν τη Βραζιλία.

Σημειώνουμε ότι η πρόβλεψή της για το Μουντιάλ του 2014 έδινε φαβορί τη Βραζιλία, κάτι που τελικά δεν επαληθεύτηκε. Το ίδιο συνέβη και στη διοργάνωση του 2010, όταν δεν είχε προβλέψει την κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία. Είχε όμως προβλέψει με επιτυχία τη νίκη της Ιταλίας το 2006.