Ενας τομέας στον οποίο ξεχώρισε η ΑΕΚ και έπαιξε ρόλο στο να μπορέσει να φτάσει στον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι η συνέπεια που έδειξαν οι τερματοφύλακές της. Τόσο ο Γιάννης Ανέστης στο ξεκίνημα της σεζόν όσο και οι Βασίλης Μπάρκας, Παναγιώτης Τσιντώτας στη συνέχεια πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις και έδωσαν σταθερότητα στην ομάδα κάτω από τα δοκάρια, γεγονός που με τη σειρά του έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στους αμυντικούς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού. Για τα παραπάνω υπάρχει εξήγηση και αυτή έχει ονοματεπώνυμο: Xρυσόστομος Μιχαηλίδης. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της Ενωσης ανέλαβε μεσούσης της σεζόν τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, αντικαθιστώντας τον Κώστα Καμπόλη. Η βελτίωση που είχαν υπό τις οδηγίες του οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ ήταν εμφανής και ο Μιχαηλίδης πιστώνεται ασφαλώς ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ ανέλυσε τη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα, σχολίασε το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος αυτή τη νέα πρόκληση που ήρθε στην καριέρα του, εκθείασε την προσωπικότητα αλλά και το ταλέντο των τερματοφυλάκων που έχει καθημερινά στα χέρια του και παράλληλα αποκάλυψε τον μεγάλο στόχο της επόμενης μέρας.

«Η ανάληψη της ευθύνης να προπονείς τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η τιμή. Γι’ αυτό και στόχος μας είναι να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου οι τερματοφύλακες της ομάδας να είναι στην κατάσταση που πρέπει. Πάντα σε ετοιμότητα και πάντα σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, όπως αρμόζει σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Είναι διαφορετική η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και εντελώς άλλο πράγμα ο τρόπος που λειτουργούμε στην πρώτη ομάδα. Ειδικά όταν αυτή είναι η ΑΕΚ, που ξέρουμε όλοι το μέγεθός της και παράλληλα τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Νομίζω πως είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, ωστόσο προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Πρέπει να πω ότι είμαστε περήφανοι και για τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων παικτών. Είναι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και φιλοδοξίες και αυτό κάνει πιο εύκολα τα πράγματα και για εμάς» μας είπε αρχικά ο Μιχαηλίδης.

Συντροφικότητα

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ για το… μυστικό του να είναι όλοι οι γκολκίπερ της Ενωσης έτοιμοι να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Οπως έχουμε δει να συμβαίνει φέτος. «Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δείχνει πως η δουλειά που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα πιάνει τόπο. Νομίζω ένα βασικό συστατικό είναι πως όλοι μας οι τερματοφύλακες λειτουργούν ως ομάδα και όχι ως μονάδες. Δεν υπάρχει δηλαδή ανταγωνισμός. Ο καθένας κοιτάζει πώς θα βοηθήσει τον άλλο να βελτιωθεί, γιατί γνωρίζει πως έτσι θα γίνει και αυτός καλύτερος. Αυτό είναι το πνεύμα που θέλουμε να έχει η ομάδα και θα επιδιώξουμε να το διατηρήσουμε» δήλωσε.

Πάντα σε ετοιμότητα

«Βασικός μας στόχος είναι και οι τρεις γκολκίπερ να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και πάντα σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, όπως αρμόζει σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό».

«Αξίζουν να είναι στην Εθνική»

Κλείνοντας τη συζήτηση με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, ζητήσαμε το σχόλιό του για τους στόχους που έχει ο ίδιος αλλά και το προπονητικό τιμ της ΑΕΚ από εδώ και πέρα. Με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Δικεφάλου να σημειώνει ότι θα ήθελε σύντομα να δει στην Εθνική πέρα από τον Μπάρκα και τον Τσιντώτα. Με την Ενωση να έχει έτσι δύο γκολκίπερ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Ο στόχος μας είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο με τους τερματοφύλακες της ομάδας και να τους εξελίξουμε. Ηδη ο Μπάρκας αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής και θέλουμε σύντομα το ίδιο να γίνει και με τον Τσιντώτα. Αν θέλετε τη γνώμη μου, ίσως αυτό έπρεπε ήδη να έχει συμβεί! Φέτος η ΑΕΚ δεν έχει βασικό και αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Τόσο τα δύο παιδιά, όσο και ο Ανέστης, μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής και τους αξίζει αυτή η διάκριση. Ισως σε κάποια άλλη χώρα αυτό να είχε ήδη συμβεί. Εμείς όμως πιστεύουμε πως μπορεί να γίνει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Μιχαηλίδης.