Από τους πιο ξεχωριστούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ηΑνάβαση Κύμης θα πραγματοποιηθεί φέτος για 16η χρονιά το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου. Ο αγώνας είναι ο 3ος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων του 2018 και είναι αφιερωμένος στον αδερφό του πρωταθλητή, Μάριου Ηλιόπουλου, Γιάννη, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την περασμένη χρονιά.

87 συμμετοχές σε όλες τις κλάσεις και τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, υπόσχονται χορταστικό θέαμα και όμορφο αγώνα στο φιλόξενο περιβάλλον της Κύμης. Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι η Ομάδα Α με 22 αυτοκίνητα καταμερισμένα στις τέσσερις κλάσεις της.

Στη Formula Saloon, στα 21 αυτοκίνητα αυτής, περιλαμβάνονται και τέσσερις συμμετοχές οι οποίες θα ανέβουν κάνοντας drift, ενώ στην Ομάδα Ν τα 20 αυτοκίνητα αναμένεται να μας προσφέρουν έντονες μονομαχίες και πολύ μικρές διαφορές. Αντιστοίχως και στην Ομάδα Ε οι 14 συμμετοχές θα ξεχωρίσουν με τα εντυπωσιακά τους περάσματα σε ήχο και θέαμα. Τα παραπάνω συμπληρώνουν 10 συμμετέχοντες στην Κατηγορία των Ιστορικών.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και το εντυπωσιακό Citroen C4 WRC με το οποίο ο Sebastien Loeb έχει διαπρέψει στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το οποίο θα εκτίθεται κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συνδεθείτε με τη σελίδα της Start Line στο Facebook.

Οι δοκιμές του Σαββάτου ξεκινούν στις 11:30, όπως και ο αγώνας της Κυριακής. Και τις δύο ημέρες ο δρόμος για το κοινό θα κλείσει από τις 10:30.