Δανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι η έφεση που άσκησε ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν επί της ποινής ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη, η έφεση θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κοπεγχάγη και προβλέπονται τρεις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας: στις 5, στις 12 και στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο συνήγορος του Μάντσεν δηλώνει ότι ο πελάτης του εξακολουθεί να αρνείται ότι δολοφόνησε την 30χρονη Κιμ Βαλ.

Ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος στις 25 Απριλίου για τη δολοφονία, τη σεξουαλική επίθεση και τον ακρωτηριασμό της Βαλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Το πρωτοδικείο της Κοπεγχάγης έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 47χρονο Μάντσεν και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο του 2017 για να του πάρει συνέντευξη. Η αστυνομία συνέλαβε τον Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς την Βαλ.

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 47χρονος Δανός διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.