Μετά την δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο, σημειώνοντας την υποστήριξη της Ρεάλ Μαδρίτης στο νέο Μουντιάλ συλλόγων που σχεδιάζει η FIFA, προχώρησε σε ανάλογη κίνηση και το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα, που δήλωσε δημόσια τη δέσμευσή του στο σχέδιο.

Η πρόταση της FIFA αναφέρεται σε μία διοργάνωση 24 ομάδων που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Το πρώτο τουρνουά, εάν η ιδέα προχωρήσει, θα γίνει το 2021. Αυτό συνεπάγεται την εξαφάνιση των δύο άλλων τουρνουά, του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων με την σημερινή μορφή.

Η Ευρώπη θα έχει 12 ομάδες, η Νότια Αμερική τέσσερις ή πέντε, ενώ η Αφρική, η Ασία και η Βόρεια Αμερική από δύο ομάδες. Θα υπάρχει ένα ματς play-off, ανάμεσα στην εκπρόσωπο της Ωκεανίας και την πέμπτη ομάδα της Νότιας Αμερικής ενώ η διοργανώτρια ομάδα θα ολοκληρώνει τις 24 ομάδες.

Πάντως ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δεν συμφωνεί με την συνάντηση της FIFA με κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, προκειμένου να επιδιώξει την υποστήριξή τους στο νέο Μουντιάλ συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα The New York Times, κατά την διάρκεια σχετικής συνάντησης, παρέστησαν εκπρόσωποι των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν. «Ξέρω ότι τουλάχιστον τρεις από τις επτά ομάδες διαφωνούν με τον τρόπο προσέγγισης της FIFA», δήλωσε ο Τσεφερίν.