Ο οικονομικός έλεγχος από την πλευρά της Pan Asia ξεκίνησε χθες, με ορκωτό λογιστή εταιρείας που επέλεξε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να μεταβαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να σηκώνει τα μανίκια, ο Βασίλης Κωνσταντίνου θα πάει σήμερα στο Κορωπί για να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα χρήματα που θα πάρουν και ο Νίκος Νταμπίζας φτάνει την Πέμπτη στην Ελλάδα για να τρέξει τα σημαντικά θέματα που απασχολούν.

Στον Παναθηναϊκό έχουν μπει πλέον τα πράγματα σε μια συγκεκριμένη σειρά, με τους Πράσινους να βρίσκονται σε διαδικασία κανονικότητας έπειτα από καιρό.

Ο οικονομικός έλεγχος που άρχισε να τρέχει αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο report. Αν όλα πάνε καλά και δεν διαπιστωθεί οτιδήποτε περισσότερο από εκείνα για τα οποία έχει ενημερώσει ήδη ο Αλαφούζος την Pan Asia, τότε θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Προγραμματισμός

Επειδή ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα ξημερώσει σε έναν έλεγχο μιας καταχρεωμένης ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός θα εργάζεται μέχρι τότε για την επόμενη μέρα του σαν να υπάρχει σε αυτήν ο Γιάννης Αλαφούζος.

Στο πλαίσιο της κανονικότητας και της φυσιολογικής ποδοσφαιρικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως κατάληξης με την Pan Asia, θα κινηθεί και ο Νίκος Νταμπίζας. Προσλαμβάνεται με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου, κάτι που σημαίνει πως για τον ίδιο ο… χρηματοδότης του είναι ο νυν διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ. Αρα με τα συγκεκριμένα δεδομένα θα πορευθεί στις διαπραγματεύσεις που θα κληθεί να κάνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τόσο για το θέμα του προπονητή (αναμένεται ραντεβού με τον Δώνη), όσο και για το θέμα των ανανεώσεων (Δώνης, Λουντ).

Ακόμα ακόμα και στο θέμα των μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός θα έχει περιορισμό, κάτι που συνεπάγεται άμεσο προγραμματισμό και προσεκτικές κινήσεις, κυρίως για τη μεταγραφή που θα αφορά τον ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών.