Το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά από την Μεγάλη Βρεταννία. Λίγα μόλις λεπτά αργότερα, το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου έκανε την εμφάνισή του. Ο γνωστός επιχειρηματίας έσπευσε να κρατήσει τρυφερά από το μπράτσο τη σύζυγό του. Προχώρησαν στο εσωτερικό του ιστορικού ξενοδοχείου, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτο από τουρίστες. Το μεγάλο ρολόι του lobby έδειχνε δέκα παρά τέταρτο. Βράδυ Σαββάτου 12 Μαΐου. Ο Θεόδωρος και η Γιάννα, η οποία ήταν ντυμένη με ένα πολύ κομψό σύνολο και τα αγαπημένα της ψηλοτάκουνα, λεπτεπίλεπτα παπούτσια, «ανηφόρισαν» στον όγδοο όροφο. Εκεί όπου βρίσκεται το roof garden και το εστιατόριο με επιλογές μεσογειακής και γαλλικής κουζίνας. Ο κύριος και η κυρία Αγγελοπούλου είχαν κλείσει ένα από τα πλέον κεντρικά τραπέζια στην μπροστινή βεράντα του δημοφιλούς restaurant. Οι δύο κενές θέσεις «έδειχναν» ότι το ζευγάρι περίμενε συντροφιά. Λίγα λεπτά αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα πλησίασαν το τραπέζι του κυρίου και της κυρίας Αγγελοπούλου. Το ζεύγος Αγγελοπούλου ήταν αυτό που είχε προσκαλέσει τον κύριο και την κυρία Μητσοτάκη σε δείπνο. Φρόντισαν μάλιστα να κάνουν έγκαιρα κράτηση. Είναι γνωστό ότι στο roof garden της Μεγάλης Βρεταννίας τις βραδινές ώρες επικρατεί πραγματικός χαμός. Το μενού των δύο ζευγαριών που τράβηξαν αμέσως τα βλέμματα των παρευρισκομένων περιελάμβανε κυρίως επιλογές σε κρέας.

Τα λεπτά που κυλούν…

Η ώρα περνούσε ευχάριστα. Τα δύο ζευγάρια συνομιλούσαν μεταξύ τους, κάποιες φορές μάλιστα έδειχναν προς την πλευρά της Ακρόπολης, γοητευμένοι από το θέαμα. Οι υπόλοιποι επισκέπτες του roof garden συνέχισαν να κοιτάζουν με «κατεύθυνση» το πιο ενδιαφέρον τραπέζι της βραδιάς. Κανένας όμως από τη συντροφιά δεν έδειχνε να ενοχλείται. Τα δύο ζευγάρια δεν επιθυμούσαν να «κρύψουν» κάτι. Ηταν μια απλή, ευχάριστη συνάντηση. Οι δεσμοί φιλίας των οικογενειών Μητσοτάκη και Αγγελοπούλου είναι άλλωστε πολύ γνωστοί. Νομίζω ότι απλά συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα (ο Θεόδωρος και η Γιάννα υποδέχθηκαν ως γνωστόν το πριγκιπικό ζεύγος στο σπίτι τους στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα) και αποφάσισαν να δειπνήσουν μαζί. Τα δύο ζευγάρια αναχώρησαν από το ξενοδοχείο λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ.

Οι δείκτες των ρολογιών πάνω σε κλασικά αλλά και «ευφάνταστα» καντράν. Τα ρολόγια, μικρά έργα τέχνης μέσα στο ωραιότερο πάρκο της Αθήνας. Το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας Very Important Watches, ένας θεσμός που κρατάει για περισσότερο από μια δεκαετία, πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά, με νέο concept, στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι χειροποίητες κατασκευέςτης Λίζας Πενθερουδάκη

Στο πολυτελές Penthouse του King George, με την πανοραμική θέα, η Λίζα Πενθερουδάκη παρουσίασε τους περίφημους ευζώνους της. Η ταλαντούχα, πολυπράγμων Λίζα έχει δημιουργήσει «αίσθηση» με τις συγκεκριμένες της κατασκευές από χειροποίητο ξύλο. Φιγούρες που κλέβουν ματιές, εμπνευσμένες πάντα από το ελληνικό στοιχείο. Γεμάτοι από Ελλάδα είναι και οι πίνακες αλλά και τα ολομέταξα μαντίλια της Λίζας. Στο Penthouse ανέβηκαν μέλη της επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου. Οι εύζωνοι είχαν τοποθετηθεί σε ένα κρυστάλλινο τραπέζι, σε μικρές βιτρίνες, αλλά και στο πάτωμα, ανάμεσα σε ψηλά ολόχρυσα κηροπήγια. Τα σχόλια για τις δημιουργίες της Λίζας Πενθερουδάκη ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά. Αρκετοί από τους καλεσμένους συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν το ποτό τους γύρω από την πισίνα.