Ενα από τα πιο επιτυχημένα τουρνουά μπάσκετ, το τουρνουά 3 X 3 Streetball, που διοργανώνεται εδώ και χρόνια σε διάφορες πόλεις της χώρας, θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα, το διήμερο 16 και 17 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Χαϊδαρίου.

Το τουρνουά, που διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και με την συμμετοχή της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και της ΕΣΚΑ, έχει σύνθημα«Τάπα στη βία και στον ρατσισμό», και στοχεύει στην προσπάθεια ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες αλλά και την προώθηση του ομαδικού πνεύματος, της αγωνιστικότητας και των ισότιμων ευκαιριών στον αθλητισμό και γενικότερα στη ζωή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν και να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα με τους παίκτες πρωταγωνιστές της Α1 αλλά και γνωστούς Ελληνες αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 14 γήπεδα και υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 1.500 αθλητές από όλη την Αθήνα σε 12 ηλικιακές κατηγορίες, ξεκινώντας από τους γεννημένους το 2010 έως και τους παλαίμαχους 1975 και πλέον.

Παράλληλα, στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες θα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου τρόφιμα για το Χριστοδούλειο Ιδρυμα.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στη διεύθυνση http://www.psak.gr/forma-eggrafis-3on3.html