Αν και το βασικό πρόγραμμα, όπως κάθε χρονιά, απευθύνεται στα μεγάλα «παιδιά», ο προπομπός των φετινών εκδηλώσεων στον Κήπο θα είναι το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα (10/6). Και περνάμε στο κυρίως πρόγραμμα, όπου την αυλαία σηκώνει η Πέννυ Μπαλτατζή (14/6). Το «Κορίτσι στον κήπο» –όπως τιτλοφορείται –παρουσιάζει κομμάτια από την επερχόμενη δισκογραφική του δουλειά, παλαιότερα που ξεχώρισαν στο ραδιοφωνικό airplay («Εξωτικό χαρμάνι», «Καλάθι», «Δεκάρα», «Γυφτάκι»), αλλά και διασκευές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία («Ξύπνα, αγάπη μου», «Suspicious Minds», «Mambo Italiano» κ.ά.).

Για την 36η Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής στις 21/6 το Μέγαρο καλεί καλλιτέχνες από διαφορετικούς μουσικούς χώρους (21/6): Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, ΚΟΑ, Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας, Γιάννα Βασιλείου and Band συμπληρώνουν το μελωδικό μωσαϊκό που θα ενώσει την Αθήνα με τις υπόλοιπες 700 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τη σκυτάλη παίρνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για να παρουσιάσει τα τραγούδια του «γυμνά», όπως γεννήθηκαν, μόνο με την κιθάρα και τη φωνή του –παράσταση μάλιστα που έρχεται ως συνέχεια της ευρωπαϊκής του περιοδείας και ως πρώτος σταθμός της θερινής. Η Angelika Dusk υπόσχεται έναν «ωραίο χαμό» μέσα από την παράστασή της «Summer in the City» (5/7) όπου θα παρουσιάσει τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο «Beautiful Mess».

Δυο νησιά στον Κήπο θα φέρουν οι Minor Project με την παράστασή τους (9/7) «Απ’ τη Φολέγανδρο ώς την Κω». Τα παιδιά από την Πάτρα (Στάθης Δράκος, Μαρία Καρέτσου, Γιώργος Κολοκυθάς, Αλέξανδρος Μπαλτάς, Βίκτωρ Φορλίδας) είναι μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας και απαλλαγμένοι από στρατιωτικές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις θα δώσουν δείγματα από την επερχόμενη εργασία τους. Σε «NEOVintage» λογική κινείται η παράσταση του Στάθη Δρογώση και της Ανδριάνας Μπάμπαλη (13/7) με τραγούδια τους αλλά και διασκευές τραγουδιών της περιόδου 1940 – 1960.

Υστερα από ένα διάλειμμα ο Κήπος ανοίγει ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία «A Love Supreme» του Takis Paterelis Quartet. Ο Τάκης Πατερέλης δεν διάλεξε τυχαία τον εμβληματικό δίσκο του Τζον Κολτρέιν (1964), αφού άνοιξε νέους δρόμους στην τζαζ. Την επόμενη μέρα στη σκηνή ανεβαίνει η Ελληνοκαναδή Katerine Duska με τον Σουηδό Albin Lee Meldau (γνωστός από την περσινή ραδιοφωνική επιτυχία «Let me go» και το πρόσφατο ««The weight is gone»).

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Η νύχτα της 21ης Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος γεννήθηκε την ίδια ημέρα το 1934. Για τον ποιητή και μουσικό που, σε όλη τη διάρκεια της γεμάτης ζωής του υπήρξε ταυτόχρονα δάσκαλος και μαθητής, ερμηνεύουν κομμάτια που σφράγισε με τη χαρακτηριστική, βαθιά φωνή του: η Nalyssa Green, η Sugahspank και η Lou is. Λαμπρότητα στο φινάλε δίνει η παράσταση «Πέτα στα όνειρά σου», μέσα από την οποία ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντάει τη Λίνα Νικολακοπούλου. Καλεσμένοι τους η Μαρία Φαραντούρη και ο Αντώνης Σουσάμογλου.